Descinderi într-un dosar de evaziune fiscală şi poluare. Percheziţii şi la DSP Botoşani

Descinderi într-un dosar de evaziune fiscală şi poluare. Percheziţii şi la DSP Botoşani

Au avut loc percheziţii şi la DSP Botoşani FOTO botosaniexclusiv.ro

O societate specializată în transportul deşeurilor este acuzată că a poluat mediul cu gunoaie aruncate în natură şi totodată ar fi ţepuit statul român cu jonglerii contabile. Poliţiştii au efectuat percheziţii chiar şi la Direcţia de Sănătate Publică Botoşani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii din Mureş au întreprins, joi dimineaţă, o amplă acţiune într-un dosar de evaziune fiscală, abuz în serviciu şi poluare.  Aceştia au efectuat nu mai puţin de 190 de percheziţii în 17 judeţe, printre care şi Botoşaniul. Au fost vizate sedii de firme, instituţii publice dar şi locuinţe ale persoanelor fizice. 

Printr-un comunicat de presă, oamenii legii au precizat că infracţiunile bănuite ar fi avut loc în perioada 2018-2020.  Este vizată activitatea unei firme din Mureş care opera în 17 judeţe şi se ocupa cu preluarea deşeurilor şi mai apoi predarea lor către centre autorizate de incinerare.  

Firma nu ar fi înregistrat în contabilitate operaţiunile economice făcute şi mai mult decât atât ar fi aruncat deşeurile direct pe câmp. ”Nu ar fi înregistrat în evidenţele contabile relaţiile comerciale stabilite. De asemenea, pentru a evita costurile privind incinerarea legală şi înregistrarea în contabilitate a facturilor de prestări servicii, societatea în cauză ar fi evacuat în natură deşeurile preluate", precizează printr-un comunicat IPJ Mureş. 

În cadrul acestei anchete au avut loc percheziţii şi la sediul Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, de unde au fost ridicate mai  multe documente. În această poveste ar fi fost implicate şi firme cu profil medical, unde ar fi fost făcute trunchieri în evidenţele contabile pentru ca firma să scape de plata taxelor şi impozitelor. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

221 de percheziţii în 34 de judeţe pentru destructurarea unei reţele de falsificatori de diplome de studii

Bode, despre percheziţiile la o adresă greşită: Aţi văzut explicaţiile publice, cu numărul cadastral 26, respectiv 26A VIDEO

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările