Alegeri europarlamentare 2019. Rezultate parţiale în judeţul Botoşani. PSD a câştigat la limită salvat de oamenii de la ţară

Alegeri europarlamentare 2019. Rezultate parţiale în judeţul Botoşani. PSD a câştigat la limită salvat de oamenii de la ţară

Conform rezultatelor parţiale, PSD a câştigat la limită, ajutată mai ales de voturile din comunele conduse de primarii social-democraţi. A fost pentru prima dată în istoria judeţului când PSD a câştigat cu emoţii, urmărit îndeaproape de PNL. Pe locul trei s-a  situat USR.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform rezultatelor parţiale pe judeţul Botoşani, adică după ce s-au numărat voturile din 423 de secţii de votare, dintr-un total de 425, PSD a câştigat în fieful său consacrat de aproape trei decenii. 

Este, însă, pentru prima dată în istoria judeţului când social-democraţii câştigă la limită şi cu mari emoţii, fiind la un pas să fie egalaţi şi chiar depăşiţi de PNL. Mai precis PSD a obţinut 45.568 de voturi în timp ce PNL are 40.990 de voturi. Pe locuri trei s-a situat USR-PLUS cu 15.485 de voturi. 

Conform datelor din teritoriu, victoria PSD se datorează în special votanţilor de la ţară. Este vorba mai ales despre localnicii din trei comune, conduse de primari PSD, Hilişeu Horia, Vlăsineşti şi Dimăcheni. În aceste comune PSD a obţinut peste 60%. 

 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: