Înfiorătoarea crimă dublă comisă pe strada Gării din Baia Mare. Bărbat şi femeie, ucişi în pat de un amic gelos cu zeci de lovituri de cuţit

Înfiorătoarea crimă dublă comisă pe strada Gării din Baia Mare. Bărbat şi femeie, ucişi în pat de un amic gelos cu zeci de lovituri de cuţit

Autorul dublei crime a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. FOTO: Arhivă

Tribunalul Maramureş a făcut public un extras din motivarea care a stat la baza arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile a bărbatului care a comis dubla crimă din cartierul Gării din Baia Mare. Potrivit anchetatorilor, dubla crimă a avut loc în noaptea de 28 februarie spre 1 martie, pe fondul consumului de alcool.

Autorul crimei, un bărbat în vârstă de 41 de ani, a cunoscut-o pe femeia pe care a ucis-o în cercuri promiscue pe care le frecventau şi unde se consumau des băuturi alcoolice.

Cei doi au decis să se mute împreună. Datorită certurilor dese pe fondul consumului de alcool, femeia l-a părăsit de mai multe ori, ultima dată în cursul lunii februarie 2019, când s-a mutat la un alt bărbat, într-un apartament din zona gării din Baia Mare. 
 
Potrivit motivării judecătorilor maramureşeni, femeia a locuit o săptămână în apartamentul noului concubin ei, până în data de 28 februarie 2019, când fostul partener a aflat unde s-a mutat şi s-a dus să o caute.

Bărbatul părăsit a convins-o pe femeie să se reîntoarcă la el. În după-amiaza aceleiaşi zile, cei doi au hotărât să se reîntoarcă în vizită la bărbatul unde a locuit femeia, aceştia făcând parte, de altfel, din acelaşi anturaj. Cei trei au consumat băuturi alcoolice împreună, până la un moment dat, când între ei a izbucnit un scandal. Astfel, bărbatul care este acum arestat preventiv a luat un cuţit de bucătărie şi s-a năpustit asupra celor doi, loviturile ducând la decesul imediat al victimelor.
 
Şi-a sunat sora pentru a-şi mărturisi fapta
 
„S-a precizat că, la momentul agresiunii, cele două victime se găseau împreună în pat. Probabil că victimele se găseau într-o stare avansată de ebrietate, întrucât nu s-au putut apăra, ele rămânând pe pat, în poziţia culcat”, se precizează în motivarea formulată de judecători. 
 
Imediat după comiterea dublei crime, bărbatul a luat telefonul prietenului pe care l-a omorât şi şi-a sunat sora stabilită în Anglia pentru a-şi mărturisi fapta. Mai mult, în cele 59 de minute cât timp au vorbit, acesta i-a spus femeii că intenţionează să se sinucidă. Sora lui s-a speriat şi a încercat să îl convingă pe bărbat să meargă la poliţie şi să îi anunţe cele întâmplate, doar că nu a reuşit, astfel că s-a întors în ţară. 
 
„În intervalul 28.02.2019 - 05.03.2019, inculpatul s-a ascuns, nefiind văzut de vecini şi nu a răspuns la uşă nici când a venit sora sa să îl caute. El a fost observat de către lucrători de poliţie în dimineaţa zilei de 05.03.2019, când părăsea locuinţa. Audiat fiind în calitate de suspect, a declarat că în seara de 28.02.2019, în afară de alcool, el ar fi luat 5 calmante, pe care i le-ar fi dat victima şi că nu-şi mai aduce aminte ce s-a întâmplat”, se mai arată în actul în baza căruia judecătorii au decis arestarea preventivă a bărbatului.
 
Cadavrele celor două victime au fost descoperite de către mama bărbatului ucis. Îngrijorată de faptul că fiul său nu a răspuns trei zile la telefon, s-a dus la locuinţa acestuia şi a descuiat uşa cu cheia pe care o avea. 
 
Declaraţiile date de autorul crimei în faţa judecătorilor denotă faptul că a conştientizat ceea ce a făcut. Mai exact, el şi-a informat sora că i-a omorât pe cei doi şi a spălat cuţitul cu care i-a atacat pe cei doi. Expertiza medico- legală psihiatrică efectuată de comisia de la Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei a arătat că bărbatul în vârstă de 41 de ani a avut discernământ în momentul comiterii dublei crime. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: