EXCLUSIV „Drumul spre performanţă“ al fotbalului băcăuan a ajuns într-un dosar penal, pentru deturnare de fonduri de un milion de euro

EXCLUSIV „Drumul spre performanţă“ al fotbalului băcăuan a ajuns într-un dosar penal, pentru deturnare de fonduri de un milion de euro

Asociaţia care a condus clubul de fotbal SC Bacău a lăsat neplătiţi sportivii de la începutul acestui an FOTO Facebook

Trei finanţări nerambursabile primite de la bugetul local de Asociaţia Sport Club Municipal Bacău, în perioada 2012-2014, în valoare totală de un milion de euro, fac obiectul unui dosar penal de deturnare de fonduri. Mai precis, asociaţia care păstoreşte echipa de fotbal  Sport Club Bacău ar fi schimbat destinaţia banilor primiţi pentru performanţă iar din fondurile publice s-au plătit salarii restante dar şi onorarii grase pentru conducere.

Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bacău cercetează modul în care s-a cheltuit aproximativ un milion de euro, în perioada 2012-2014, prin intermediul unor proiecte cu finanţare nerambursabilă,  de la bugetul municipiului Bacău de Asociaţia Sport Club Bacău, pentru echipa de fotbal Sport Club Bacău, aflată în Liga a doua.
Pe 27 noiembrie 2015 a fost deschis un dosar penal la IPJ Bacău. Au fost solicitate documentele care au stat la baza proiectelor depuse pe legea 350/2005, a finanţărilor nerambursabile de la bugetul local. Este vorba de proiectele  „Sport Club Bacău -viitorul fotbalului băcăuan“ (550 de mii de lei, în 2012), „Sport Club Bacău-drumul spre liga a doua“ (2013-1,2 milioane de lei) şi „Sport Club Bacău –drumul spre performanţă“ (2014-2,8 milioane de lei). Anchetatorii au cerut de la Primăria Bacău documentele justificative pe baza cărora s-au făcut plăţile dar şi raportul final de activitate şi performanţă.


Asociaţia Sport Club Bacău a fost condusă în perioada 2012-2014 de Liviu Goian, Claudiu Năstasă, Marius Danciu şi Gabriel Stănică Lupu, liberali apropiaţi conducerii administraţiei locale. După arestarea preventivă a lui Liviu Goian, în dosarul de luare de mită în care este trimis în judecată şi primarul Bacăului, Romeo Savarache, conducerea a fost preluată de fotbalistul Cristi Ciocoiu.


Echipa de fotbal ar putea ajunge la clubul Primăriei Bacău, dar fără datoriile asociaţiei


Asociaţia Sport Club Bacău a solicitat şi anul acesta, prin proiectul „Fotbal pentru Bacău“ o alocare de 2 milioane de lei, pentru susţinerea echipei de fotbal. Consiliul Local Bacău a votat vineri, 8 iulie, împotriva alocării banilor pe legea 350/2005. Remus Poznărea, directorul sportiv al clubului de fotbal a arătat că salariile sportivilor nu sunt plătite de la începutul anului şi că banii ar fi necesari funcţionării echipei. De cealaltă parte, primarul Cosmin Necula s-a arătat interesat să preia grupele de juniori care se pregătesc la clubul de fotbal şi chiar echipa mare, în cadrului Clubului Sportiv Municipal Bacău, aflat în subordinea Primăriei Bacău. În schimb, municipalitatea nu va prelua şi datoriile asociaţiei abonată la banii publici, care nu a plătit de la începutul anului sportivii, asupra căreia s-a deschis un dosar penal pentru deturnare de fonduri. Mai mult, sportivii şi antrenorii neplătiţi de şase luni de zile intenţionează să dea în judecată Asociaţia Sport Club Bacău, pentru recuperarea banilor.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările