Şi-a externat „pe semnătură” fiica, deşi acesta avea ocluzie intestinală şi trebuia operată. Fata a murit

Şi-a externat „pe semnătură” fiica, deşi acesta avea
ocluzie intestinală şi trebuia operată. Fata a murit

FOTO arhivă Adevărul

O tânără de 26 de ani, din comuna vasluiană Bălteni, a decedat  la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui din cauza unei ocluzii intestinale. Medicii o pregătiseră pentru operaţie, dar mama ei a externat-o sub semnătură fără nicio explicaţie, iar fata a murit. Poliţiştii anchetează cazul.

Gabriela, o tânără de 26 de ani din comuna vasluiană Bălteni, s-a născut cu un handicap grav, era imobilizată la pat şi nu putea comunica.  Duminică, 9 ianuarie, tânăra, însoţită de mama ei, a ajuns la spital cu dureri abdominale puternice. În urma consultului, medicii au diagnosticat-o cu ocluzie intestinală, apoi au decis să o interneze pe secţia Chirurgie, pentru a fi operată.

Mama Gabrielei a fost, de asemenea internată, în calitate de tutore al unei persoane cu handicap. Conform protocolului, înainte de a ajunge în salon, cele două au fost testate împotriva COVID-19, iar mama a ieşit pozitivă la infectarea cu coronavirus.

„Femeia s-a prezentat în unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) împreună cu mama ei. Acolo a fost diagnosticată cu ocluzie intestinală, apoi internată pe secţia Chirurgie. În aceeaşi zi au fost testate ambele împotriva COVID-19. Mama a ieşit pozitivă, iar pacienta negativă. A doua zi, pe data de 10 ianuarie, mama a refuzat orice intervenţie chirurgicală, orice tratament şi a cerut, sub semnătură, externarea fiicei ei”, a declarat Ana Rinder, managerul SJU Vaslui, pentru Vremea Nouă.

Dosar penal pentru ucidere din culpă

În urma acestei decizii, starea de sănătate a tinerei s-a agravat vizibil, iar după două zile a fost din nou internată.

„Miercuri, pacienta a fost adusă din nou la spital cu ambulanţa, însă, din păcate, de această dată medicii nu au mai putut face nimic pentru a o salva. În astfel de situaţii, dacă pacienta nu avea reprezentant legal, se putea face o comisie, şi peste voinţa mamei, se putea decide ca pacienta să fie operată. Cum mama, în calitate de tutore, s-a opus oricărei intervenţii chirurgicale, oricărui tratament, medicii nu au putut decât să respecte această decizie”, a precizat managera SJU Vaslui.

După decesul fetei, poliţiştii vasluieni au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă

„Miercuri, 12 ianuarie 2022, Poliţia municipiului Vaslui a fost sesizată de către Spitalul Judeţean Vaslui cu privire la decesul unei femei de 26 de ani. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, urmând a fi stabilite împrejurările în care s-a produs decesul”, a declarat Bogdan Gheorghiţă, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul decesului cântăreţului de muzică populară, Petrică Mîţu Stoian

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările