Tribunalul Alba reduce activitatea de judecată doar la cauzele urgente. Programul cu publicul a fost suspendat

Tribunalul Alba reduce activitatea de judecată doar la cauzele urgente. Programul cu publicul a fost suspendat

Măsura se va aplica până la sfârşitul lunii martie

Adunearea Generală a judecătorilor de la Tribunalul Alba a adoptat măsuri speciale în contextul pericolului reprezentat de pericolul privind virusul COVID 19.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel, începând cu data de 16 marite 2020 şi până la data de 31 martie 2020, Tribunalul Alba va soluţiona exclusiv cauzele cu caracter urgent. La Secţia penală se vor judeca cauze cu măsuri preventive şi cele de competenţa judecătorului de drepturi şi libertăţi. Secţia I civilă va judeca cauzele privind ordine de protecţie, ordonanţă preşedinţială cu minori şi suspendarea provizorie a executării silite.
 
La Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ, fiscal şi de insolvenţă vor fi analizate procesele cu obiect suspendare licitaţie, suspendare act administrativ, suspendarea provizorie a executării silite. În zilele de 12 şi 13 martie toate completurile de judecată vor lua măsurile corespunzătoare pentru preschimbarea termenului de soluţionare a cauzelor din intervalul 16 - 31 martie. Termenul de soluţionare a cauzelor va fi preschimbat pentru o dată ulterioară zilei de 1 mai 2020. Grefierii de şedinţă vor întreprinde toate măsurile necesare în vederea încunoştinţării părţilor şi participanţilor la proces cu privire la preschimbarea termenului de judecată. În cauzele care se vor judeca în perioada 16 – 31 martie fiecare complet de judecată este dator să adopte orice măsură consideră necesar pentru evitarea aglomerării sălii de judecată.
 
Fiecare complet de judecată va evalua posibilitatea declarării nepublice a şedinţei de judecată. În această perioadă, instanţele din circumscripţia Tribunalului Alba vor înainta fizic în căile de atac exclusiv dosarele urgente. Dosarele care nu reclamă urgenţă vor fi înaintate în calea de atac într-o singură zi, 1 aprilie 2020. Corespondenţa administrativă între instanţele din circumscripţia Tribunalului Alba şi în interiorul tribunalului se va realiza exclusiv în format electronic, cu excepţia situaţiilor în care o dispoziţie legală imperativă prevede transmiterea înscrisurilor în original.
 
Programul de lucru cu publicul la registratura şi arhiva Tribunalului Alba, se suspendă în perioada 12 – 31 martie, iar înscrisurile se vor depune exclusiv prin mijloacele de comunicare la distanţă permise de lege. e-mail: tribunalul.alba@just.ro, telefon: 0258813510/0258813511, fax: 0258811184, poşta: Alba Iulia, Piaţa Iuliu Maniu nr. 24. Accesul publicului în incinta instanţei va fi permis doar la data şi ora fixate pentru judecarea cauzei în care participă, fiind stabilite cauze pe ore, cu anunţarea părţilor telefonic sau prin alte mijloace de comunicare. Cei prezenţi  vor respecta,  pe durata prezenţei în instanţă, măsurile de igienă şi protecţie recomandate de Ministerul Sănătăţii şi afişate în spaţiile publice ale instanţei. În data de 30 martie 2020 se va proceda la reevaluarea situaţiei.
 

Citiţi şi:

 

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările