VIDEO Tensiuni într-o parcare de pe A1, în zona Sebeş. Sute de români veniţi din străinătate, ţinuţi fără mâncare şi apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii au acuzat faptul că nu au fost lăsaţi să îşi cumpere de mâncare
Oamenii au acuzat faptul că nu au fost lăsaţi să îşi cumpere de mâncare

Situaţie tensionată în cursul nopţii de miercuri spre joi, într-o parcare de pe Autostrada A1, în zona municipiului Sebeş din Alba.

Sute de persoane aflate în patru autocare care au venit din vestul Europei şi zeci de maşini personale au staţionat într-o parcare din apropierea municipiului Sebeş, până la regelmentarea situaţiei acestora.

Convoiul a fost însoţit de echipaje de poliţie şi jandarmerie. Oamenii au reclamat faptul că au făcut opt ore de la Nădlac şi pâă la Sebeş şi au acuzat proasta organizare a autorităţilor.

Spuneau că u au fost lăsaţi să intre în magazine şi nici să meargă la baie, unii susâinând că nu au mâncate nimic de 16 ore. ”Măcar un sandviş dacă ne dădeau şi era bine. Poliţia nu ştie ce să facă cu noi. Ne plimbă de opt ore, de colo, colo”, a afirmat un bărbat din Bucureşti care a filmat şi a postat pe internet un material video.

În convoi se afla şi o maşină mortuară care transporta o pesoană decedată în altă ţară. Autocarele veneau din Franţa sau Elveţia, dar în Austria s-au urcat şi români din Italia care doreau să ajungă acasă. Acesta este şi motivul pentru care toate persoanele au fost conduse în centre de carantină unde urmează să stea 14 zile. În parcare au sosit la un moment dat şi două autospeciale SMURD, în care au intrat trei persoane care se simţeau rău.

”Unii suntem veniţi din Geneva, Elveţia, şi ne plimbă de 24 de ore prin ţară că nu ştiu de capul lor, să ne bage în carantină. Nici macar o sticlă cu apă nu ne-au dat, de mâncare nu mai zic. Am stat o lună în Franţa cât a ţinut contractul ce trebuia sa fac?”, a afirmat bărbatul din Bucureşti.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite