Super-mărul de la Doştat, o soluţie pentru creşterea imunităţii. Povestea soiului RedLove relatată de nutriţionistul Mihaela Bilic

Super-mărul de la Doştat, o soluţie pentru creşterea imunităţii. Povestea soiului RedLove relatată de nutriţionistul Mihaela Bilic

Mere din soiul RedLove cultivat la Doştat. Foto: Facebook/ Mihaela Bilic

Un super-măr care este cultivat într-un singur loc în România are reale calităţi în ceea ce priveşte creşterea imunităţii organismului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Medicul nutriţionist Mihaela Bilic afirmă că soiul RedLove, cultivat într-o livadă lângă Sebeş, are un conţinut de antioxidanţi de 10-25 ori mai mare decât în merele clasice.
 
Livada unde creşte mărului minune se află în comuna Doştat pe domeniile milionarului Mihai Miron. Nutriţionistul afirmă că aceasta este singura zonă din ţară care a primit în exclusivitate aprobarea şi certificatul de producţie din partea producătorului din Elveţia.
   
„După 20 de ani de cercetări ştiinţifice, elveţienii au inventat o specie de măr aparte – Red Love este rezultatul polenizării încrucişate dintre o specie de măr acru din Asia (imposibil de consumat) şi un măr dulce din Europa. La exterior seamănă cu un măr roşu banal, însă surpriza este la interior: în secţiune culoarea lui Red Love este roşu – grena şi are aspectul unei inimi – de unde şi numele.
 
Ce înseamnă asta din punct de vedere nutritiv? Un conţinut de antioxidanţi (în principal anthocianaţi similari cu cei din struguri roşii sau fructele de pădure) de 10-25 ori mai mare decât în merele clasice. Prezenţa acestor fitonutrienti benefici îi conferă un efect antioxidant şi antiinflamator similar cu cel al suplimentelor alimentare, deci Red Love este mai mult decât un măr, este un aliment funcţional”, scrie nutriţionistul pe Facebook.
 
Mihaela Bilic susţine despre merele din acest soi sunt o specie de pomi fructiferi auto-fertili, care au în mod natural o rezistenţă sporită la boli, astfel încât nu e nevoie să fie folosite pesticide pentru cultivarea lor
 
”Numim alimente funcţionale acele produse pe care fac legătura dintre aliment şi medicament, care combină efectul de hrănire cu un efect benefic asupra sănătăţii. În categoria alimentelor funcţionale putem include produsele lactate fermentate, datorită efectului probiotic (aportului de culturi bacteriene), dar şi iaurturile îmbogăţite cu Melatonina sau colostru bovin. Dacă ciocolata, cafeaua, ceaiul verde şi uleiul de măsline au primit “eticheta” de alimente funcţionale în mod natural, datorită beneficiilor incontestabile asupra sănătăţii, este rândul merelor bogate în antioxidanţi să primească un loc pe podium.
 
Iar merele Red Love mai au o caracteristică care merită lăudată: sunt o specie de pomi fructiferi auto-fertili, care au în mod natural o rezistenţă sporită la boli, astfel încât nu e nevoie să fie folosite pesticide pentru cultivarea lor. Este un măr ferm, cu consistenţă crocantă şi gust acidulat, care pare a fi imun la atacul dăunătorilor
 
Pe dealurile din jurul Sebeşului există o livadă cu astfel de supermere, singura zonă din ţară care a primit în exclusivitate aprobarea şi certificatul elveţian de producţie. Iar acum, toamna târziu, a venit momentul ca ele, puţine şi speciale cum sunt, să fie culese şi să ajungă la consumatori. Merele cu inimă roşie şi aromă de fructe de pădure redefinesc noţiunea de măr”, a scris mai scris medicul pe pagina sa de Facebook.
 

Citiţi şi:

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările