Mesajul emoţionant al unui pacient dependent de dializă infectat cu noul coronavirus la centrul unde se trata

Mesajul emoţionant al unui pacient dependent de dializă infectat cu noul coronavirus la centrul unde se trata

10 persoane, dintre care şapte pacienţi, au fost infectate cu coronavirus la centrul de dializă din Alba Iulia

Un pacient al centrului de dializă din Alba Iulia, unde au fost confirmate 10 cazuri de infectare cu noul coronavirus, a anunţat prin intermediul unui mesaj emoţionant faptul că şi el are boala Covid 19.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lucian Domşa din Aiud a aflat luni dimineaţă, 6 aprilie 2020, că fost diagnosticat cu COVID-19. Acesta şi-a exprimat îngrijorarea, având în vedere vestea pe care a primit-o, iar postarea sa pe reţeaua de socializare a atras sute de încurajări venite de la semenii săi.
 
”La Centrul de dializă din Bărăbanţ (Alba Iulia) acolo unde fac eu dializă de 3 ori pe săptămână, au fost depistate două cazuri de infecţii cu Covid 19. Sâmbătă după-amiaza ne-au testat şi pe noi, pacienţii, plus medicii şi asistentele. Azi au venit rezultatele, şi au fost depistate aproximativ încă zece persoane pozitive, contaminate cu Covid 19, printre care şi eu”, a scris bărbatul, pe Facebook.
 
Lucian Domşa scria de mai multă vreme un roman pe facebook. ”Povestirile sunt o parte reale, o parte inventate, am încercat să aduc un echilibru între real şi imaginar”, scria Lucian într-un comentariu la o postare pe facebook. ”Aneta” este o poveste la care Lucian scrisese până acum 47 de episoade. Ultimul episod a fost publicat odată cu mesajul prin care a anunţat că a fost infectat. ”Voi intra în izolare, e posibil ca acesta să fie ultimul episod din „Aneta”  pe care-l voi posta, deşi nu-mi doresc deloc acest lucru… Dumnezeu cu mila….”. şi a completat că ”Va urma. Sper..”
   
Mesajul pacientului a adunat, în doar câteva ore, sute de comentarii cu mesaje de susţinere şi încurajare, dar şi de revoltă pentru inconştienţa cu care au fost expuşi pacienţii la Centrul de Dializă din Alba Iulia. Aici este în derulare o anchetă epidemiologică şi una administrativă, derulate de DSP Alba, după ce au fost confirmate 10 cazuri de COVID-19 (1 medic, 2 asistente şi 7 pacienţi dializaţi). 
 
Anchetă vizează dotarea cu echipamente de protecţie, utilizarea acestora, efectuarea tirajului epidemiologic la accesul pacienţilor în unitate, respectarea precauţiilor minime prevăzute de lege, pe care DSP le-a transmis centrului de dializă în scris de acum aproximativ 10 zile, precum şi respectarea regulilor de transport ale pacienţilor dializaţi.
 
”Luăm în calcul şi o eventuală nedeclarare de către unii pacienţi a contactului cu membri de familie sau alţi apropiaţi întorşi din state europene afectate de pandemie. Concluziile anchetei vor fi făcute publice odată cu finalizarea acesteia. Este inacceptabil ce s-a întâmplat”, spune directorul DSP Alba, Alexandru Sinea. La centrul din Alba Iulia sunt dializaţi circa 250 de pacienţi din mai multe judeţe.

   

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: