Interlopul Marius Necreală din Alba, condamnat la închisoare cu executare. Alţi şase bătăuşi au primit pedepse cu suspendare

Interlopul Marius Necreală din Alba, condamnat la închisoare cu executare. Alţi şase bătăuşi au primit pedepse cu suspendare

Şapte interlopi au fost judecaţi din anul 2008 pentru infracţiuni cu violenţă

După şapte ani şi jumătate de la un scandal derulat între două găşti de interlopi în incinta unui cazinou din Alba Iulia, justiţia a pronunţat sentinţa definitivă. Mai multe persoane au fost condamnate la închisoare, dintre care una, interlopul Marius Florin Necreală, a primit trei ani de închisoare cu executare

Ştiri pe aceeaşi temă

Scandalul a avut loc în martie 2008 şi a fost provocat într-un cazinou din Alba Iulia. Bătaia a ”implicat” pietre, cuţite şi săbii şi a fost înregistrată de camerele de luat vederi ale mall-ului. Mai multe persoane implicate în scandal au ajuns la spital. Bărbaţii judecaţi la Alba Iulia sunt, în acelaşi timp, inculpaţi şi părţi vătămate. O parte dintre inculpaţi au fost reţinuţi şi arestaţi preventiv. Acuzaţiile pentru care au fost judecaţi inculpaţii sunt vătămare corporala gravă, lovire şi alte violenţe, tulburarea ordinii şi liniştii publice, ultraj contra bunelor moravuri.
 
Chiar dacă dosarul a fost trimis în judecată în mai 2008, prima decizie a fost pronunţată după şapte ani şi jumătate, în 17 noiembrie 2016. Găştile care s-au bătut atunci provin din aşa zisele grupări ”Sibişean” şi ”boxerii”. Au fost trimişi în judecată Buta Silviu, Bălan Adrian zis Bălănel, Anghel Constantin, Pătruţ Mihai Marius (fost Bercea), Necreală Marius Florin, Takacs (fost Barac) Cosmin Tiberiu, Poşa Paul (fost Anghel).
 
Instanţa a consemnat intervenţia prescrierii penale în legătură cu unele infracţiuni şi a aplicat condamnări la închisoare cu suspendare condiţionată pentru şase inculpaţi. Singurul condamnat la închisoare cu executare este Marius Florin Necreală care a primit 3 ani în regim de detenţie. Necreală provine din gruparea ”Sibişenilor”, fiind judecat şi în mega-dosarul privind infracţiuni de criminalitate organizată al acestei grupări, în care a fost, însă, achitat.
 
Pătruţ Mihai Marius, un alt fost membru al grupării Sibişean, condamnat anterior la 3 ani cu executare, a primit în acest dosar 2 ani cu suspendare condiţionată. Takacs Cosmin Tiberiu şi Buta Silviu au primit fiecare câte 1 an şi 4 luni de închisoare cu suspendare. La 2 ani de închisoare cu suspendare au mai fost condamnaţi Silviu Buta, Bălan Adrian şi Poşa Paul. 

Adrian Bălan a fost judecat şi condamnat la 2 ani de închisoare cu executare în dosarul ”Prostituate pentru VIP-uri”, în care a recunoscut comiterea faptelor. Necreală Marius şi Takacs Tiberiu sunt cerecetaţi în prezent de DIICOT Timiş, sub control judiciar, pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi furt de utilaje agricole din Franţa. În 9 iunie 2016, procurori DIICOT şi poliţişti de la BCCO au derulat 30 de percheziţii în judeţele Alba (10 percheziţii), Timiş, Bihor, Hunedoara, Prahova, Arad, Bacău şi Suceava, la persoane ce au constituit o grupare infracţională suspectată de furt de utilaje agricole din Franţa. 

Potrivit DIICOT, în cauză există suspiciunea rezonabilă că mai multe persoane de cetăţenie română din judeţele Timiş şi Alba au constituit un grup infracţional organizat având drept scop furtul de utilaje agricole – în special tractoare de mari dimensiuni – de pe teritoriul statelor UE, în dauna unor societăţi comerciale având ca obiect de activitate vânzarea unor asemenea vehicule, bunurile sustrase fiind ulterior aduse pe teritoriul României şi vândute la o valoare modică.

Prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor este de peste 1.000.000 de euro. În cauză se efectuează cercetări faţă de 17 suspecţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, furt calificat, divulgarea informaţiilor secret de serviciu sau nepublice, tăinuire, favorizarea făptuitorului.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările