Funcţionar de la Finanţele Publice Alba, prins în flagrant în timp ce lua mită de la o avocată, trimis în judecată de procurori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un funcţionar public, acuzat că a luat mită 3.000 de lei pe care i-ar fi pretins de la o avocată, a fost trimis în judecată de procurori.  Dorinel Bumb a fost referent în cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Alba.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au întocmit în 16 noiembrie rechizitoriul prin care au dispus trimiterea în judecată a inculpatului B.D.,  referent în cadrul ANAF – Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Braşov – Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Alba, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită.

„B.D., în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, a efectuat o inspecţie fiscală în cursul lunii iulie 2015 la un cabinet individual de avocatură de pe raza municipiului Sebeş. Ulterior, inculpatul a contactat reprezentantul cabinetului de avocatură şi i-a pretins suma de 2000-3000 lei, invocând modul în care a efectuat inspecţia fiscală în anul 2015, precum şi faptul că, pe viitor, în schimbul sumei de bani, îşi va îndeplini în mod defectuos atribuţiile de serviciu şi nu îl va sancţiona pentru neregulile constatate cu ocazia controalelor fiscale.

La data de 3.10.2016, ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) – Serviciului Judeţean Anticorupţie (SJA) Alba, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, au procedat la organizarea şi prinderea în flagrant a lui B.D. în timp ce primea suma de 3.000 lei de la denunţătoare.

Procurorul de caz a dispus faţă de inculpat luarea măsurii preventive a reţinerii pe o durată de 24 de ore, iar Tribunalul Alba a hotărât arestarea preventivă a acestuia pe 30 de zile. În urma contestaţiei inculpatului, Curtea de Apel Alba Iulia a dispus faţă de B.D. aplicarea măsurii preventive a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Denunţul a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba, iar ofiţerii SJA Alba au efectuat mai multe acte procedurale în cauză, în baza delegărilor dispuse de această unitate de parchet”, se arată în comunicatul de presă făcut public.

Citiţi şi:

Tânără de 27 de ani, urmărită cu mandat european pentru furturi în Germania şi Polonia, prinsă de poliţiştii din Alba

 

Două persoane în vârstă, mamă şi fiu, au murit la Aiud, intoxicate cu monoxid de carbon

 

Tânărul din Cugir reţinut de DIICOT Alba Iulia pentru trafic de droguri a fost arestat preventiv

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite