FOTO Simbolul arhitecturii şi comerţului comunist din Alba Iulia, transformat în mall. Cine este proprietarul afacerii

FOTO Simbolul arhitecturii şi comerţului comunist din Alba Iulia, transformat în mall. Cine este proprietarul afacerii

Au început lucrările de reconfigurare a construcţiei comuniste din centrul oraşului

Simbolul arhitecturii comuniste din Alba Iulia şi a modului în care se desfăşura comerţul în perioada respectivă va deveni mall. Proprietarul construcţiei a început lucrările de reconfigurare a clădirii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fostul magazin universal Unirea, care pe vremea comunismului şi mulţi ani după revoluţie, a reprezentat punctul central al comerţului din Alba Iulia va deveni mall.
 
Proprietarul clădirii a demarat lucrările de reconfigurare a clădirii din centrul oraşului.
 
Potrivit proiectului aprobat anul trecut, clădirea va fi extinsă şi modernizată. Construcţia va beneficia de scări rulante pe exterior, dar şi de terase, la ultimul etaj. Extinderea imobilului va fi pe orizontală şi verticală. Regimul de înălţime propus este P+3, P+4, P+5.
 
Accesul auto şi pietonal se va realiza din strada Calea Moţilor şi Tudor Vladimirescu. Pentru lărgirea clădirii cu spaţiul pentru scările rulante, aproximativ 5 metri lăţime, va trebui reorganizat şi spaţiul pentru pietoni, recent modernizat de primărie.
 
 
Societatea care deţine magazinul a fost cumpărată în 2018, în proporţie de aproximativ 96%, de firma Mercur SRL, ce aparţine omului de afaceri Vasile Macarie. Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică, dar ar fi în valoare de câteva milioane de euro.
 
 
Noul complex comercial se va numi Mercur Shopping Center şi cel mai probabil va găzdui magazine ale unor retaileri cunoscuţi, dar şi spaţii de alimentaţie publică. După renovare, magazinul Unirea va dispune de magazine, birouri, dar şi un restaurant la interior. De asemenea, se propune o extindere a spaţiului pentru amenajarea unei scări rulante, iar faţada viitorului centru comercial va fi traforată şi acoperită cu sticlă.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: