Pasagerii sunt asistaţi în reprogramarea sau anularea zborurilor de către agenţiile de turism

Pasagerii sunt asistaţi în reprogramarea sau anularea zborurilor de către agenţiile de turism

Bilete avion

După panica iscată de epidemia coronavirus, agenţiile de turism iau măsuri pentru susţinerea pasagerilor. Vola.ro anunţă că asistă pasagerii să anuleze sau, după caz, să reprogrameze zborurile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vola.ro a asistat peste 1.000 de pasageri să se adapteze schimbărilor şi anulărilor de zboruri din ultima perioadă şi a recuperat pentru aceştia peste 50.000 de euro de la companiile aeriene.

Agenţia de turismă anunţă că se lucrează non stop la soluţionarea şi lămurirea tuturor pasagerilor care sunt în situaţia unor zboruri spre regiunile aflate în carantina din Italia sau au semne de întrebare cu privire la călătoriile ulterioare. 

„Aeroporturile din Italia sunt printre cele mai căutate şi tranzitate de pasagerii români. Fie că mergeau în Italia pentru a-şi petrece vacanţă, fie că mergeau acolo la muncă sau la studii, închiderea traficului aerian cu Italia afectează şi foarte mulţi români. Ca în fiecare situaţie de genul acesta întreaga echipă Vola.ro face eforturi imense pentru a informa şi pentru a asista pe cât posibil toţi turiştii care urmează să călătorească în perioada următoare. Este un volum de muncă foarte mare pentru care am dedicat peste 40 de colegi, cu  programul de muncă non stop, ca de obicei. Volumul întrebărilor primite este cu 70% mai mare faţă de restul anului. Diferenţa dintre un bilet de avion rezervat direct pe website-ul companiei aeriene şi un bilet de avion rezervat prin Vola.ro este că avem resursele să comunicăm mai transparent, mai rapid şi să susţinem astfel de perioade de incertitudine.”, a declarat Claudia Tocilă, Marketing Manager Vola.ro.

Pasagerii afectaţi care au biletele achiziţionate prin Vola.ro pot contacta compania atât telefonic la departamentul de Customer Care disponibil 24/7, cât şi prin chat-ul online disponibil pe Vola.ro şi Facebook (https://www.facebook.com/VolaRomania/). De asemenea, compania pune la dispoziţia clienţilor informaţii actualizate despre călătoriile din această perioada printr-un infopack disponibil online sau pe chatul Facebook al agenţiei.

„După experienţa ultimelor două săptămâni am pus laolaltă cele mai des întâlnite întrebări ale pasagerilor primite de colegii noştri de la Customer Care şi urmează să le încărcăm pe o pagină dedicată pe Vola.ro. Ne dorim să oferim acolo cele mai complete informaţii legate de impactul Coronavirus asupra călătoriilor românilor şi să facem împreună primii paşi în rezolvarea oricăror semne de întrebare ar avea turiştii noştri.”, a continuat Claudia Tocilă.

Care sunt situaţiile posibile pentru românii care au călătorii programate în perioada următoare:

Pentru românii care aveau programate călătorii în zonele carantinate şi cu zboruri anulate, echipa Vola.ro îi va asista în recuperarea contravalorii biletului de avion sau în reprogramarea gratuită a călătoriei. 

Pentru românii care au programate zboruri în alte destinaţii, dar care nu îşi doresc să mai călătorească, echipa Vola.ro ii poate ajută să îşi reprogrameze zborul, în limita termenilor şi condiţiilor specifici fiecărui bilet de avion. Sunt companii aeriene care permit gratuit reprogramarea zborului până la o anumită dată, în special pentru zborurile rezervate în luna Februarie şi în prima săptămâna a lunii Martie.

Pentru românii care urmează să se întoarcă în ţară din zone cu risc, se va impune fie carantinarea în spaţii special amenajate (în cazul zonei roşii a Coronavirusului, ce include China continentală (provincia Hubei), Italia de Nord, Coreea de Sud (judeţul Cheongdo), fie carantinarea la domiciliu timp de 14 zilei pentru cei de vin din alte provincii şi oraşe din China continentală; toate celelalte regiuni şi localităţi din Italia; alte judeţe şi localităţi din Coreea de Sud, Iran. Nu sunt impuse alte restricţii sau măsuri de călătorie pentru pasagerii care vin din alte regiuni.

Informaţiile sunt valabile la data comunicatului şi este posibil să se schimbe în conformitate cu evoluţia deciziilor statelor implicate şi a companiilor aeriene.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: