Datinile româneşti, surprinse într-o serie de imagini de poveste FOTO

Datinile româneşti, surprinse într-o serie de imagini de poveste FOTO

Unul dintre cadrele minunate surprinse de fotograful Cătălin Urdoi

Fotograful Cătălin Urdoi (34 de ani), ale cărui imagini au ajuns de-a lungul timpului şi în prestigioasa revistă National Geographic, a reuşit să surprindă cadre geniale, de această dată la un festival de iarnă din Bucovina.

Fotograful sucevean Cătălin Urdoi a realizat o serie de imagini deosebite care ne arată încă o dată ce tradiţii frumoase are România şi că ele sunt păstrate cu sfinţenie în unele colţuri ale ţării.
 
Evenimentul care a oferit cadrele minunate, intitulat Festivalul Datinilor şi Obiceiurilor de Iarnă, s-a desfăşurat în a doua zi de Crăciun la Putna. 
 
În cadrul spectacolului, locuitorii şi turiştii s-au putut bucura de colindători, urători şi grupuri de artişti populari care au prezentat tradiţii din mai multe zone ale judeţului Suceava.
    
Trupa de la Zvoriştea a deschis spectacolul cu o urătură plină de satiră adresată auditoriului şi întregii clase politice. 
   
Mălinenii au adus în faţa publicului obiceiurile de pe Suha, în timp ce trupa de la Stroieşti a cucerit publicul prin scenografia bine pusă la punct a bunghierilor. 
 
Ursul de la Bilca, niţel împins de la spate, conform obiceiului zonei, a fost susţinut din plin de talentaţii dansatori şi dansatoare, de un joc al caprei voinicesc şi de un taraf pe măsură, iar urşii de la Ostra au impresionat publicul cu reprezentaţia lor. De asemenea, la final a fost pus în scenă spectacolul popular „Malanca lui Ştefan cel Mare“, potrivit suceava-smartpress.ro
 
 
Cătălin Urdoi este unul dintre cei mai apreciaţi fotografi români atât în ţară, cât şi peste hotare. Este cunoscut mai ales pentru superbele cadre din Bucovina şi nu de puţine ori imaginile sale au ajuns în paginile unor publicaţii celebre, printre care „National Geographic“ şi The Telegraph, şi au fost selectate în prestigioase concursuri internaţionale
 
 
   

Fotograful Cătălin Urdoi (34 de ani), ale cărui imagini au ajuns de-a lungul timpului şi în prestigioasa revistă National Geographic, a reuşit să surprindă cadre geniale la Festivalul de Datini și Obiceiuri de Iarnă în Putna, Bucovina

Imagini din aceeasi galerie
  • Fotograful Cătălin Urdoi (34 de ani), ale cărui imagini au ajuns de-a lungul timpului şi în prestigioasa revistă National Geographic, a reuşit să surprindă cadre geniale la Festivalul de Datini și Obiceiuri de Iarnă în Putna, Bucovina
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările