Fotografia excepţională a unui sucevean a ajuns printre favoritele editorilor concursului National Geographic Travel Photographer of the Year

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cadrul selecţionat de editorii National Geographic este o fotografie realizată de fotograful Cătălin Urdoi, pe vreme când locuia în Italia. Civita di Bagnoregio - „oraşul care moare” din cauza eroziunilor la care este supus, a reprezentat o provocare pentru fotograful sucevean, care a reuşit să facă o poză extrem de deosebită.

Fotografia unui sucevean a ajuns printre favoritele editorilor concursului National Geographic Travel Photographer of the Year. 

În perioada când fotograful sucevean Cătălin Urdoi locuia la Roma, a vizitat de multe ori zona cu pricina, dar condiţiile meteo îl împiedicau să obţină un cadru bun.

„În acea dimineaţă am avut o presimţire, e un al şaselea simţ fotografic, dacă îi pot spune aşa. M-am trezit devreme tare. De la Roma până la Civita sunt circa două ore şi 30 de minute de mers cu maşina. Am ajuns, mi-am pregătit sculele foto şi am coborât din maşină spre a inspecta zona. Era o ceaţă densă şi o umiditate accentuată, nu se zărea nimic la cinci metri în faţă, ce să mai vorbim despre panorama zonei. M-am întors la maşină uşor dezamăgit, dar ceva m-a oprit. Mi-am servit resemnat,  cafeaua pregătită in termos de acasă şi am mai zăbovit în maşina. La câteva zeci de minute condiţiile atmosferice s-au schimbat brusc, ceaţa începea să se disipe, moment în care am simţit ca asta e dimineaţa aşteptată. Într-adevăr aşa a fost, ceaţa a coborât şi a dat naştere scenei surprinse în acest cadru. A fost magie”, a povestit Cătălin Udori

Să aibă fotografia selecţionată în această etapă a concursului este o reuşită pentru el. Din aceste selecţii juriul vor alege cadrele câştigătoare pentru fiecare din cele trei categorii: Natură, Oraşe şi Oameni.

„Sunt mândru că în cele patru săptămâni de înscrieri, suntem deja şase români care avem fotografii în galerie. Raul Jichici, Radu Dumitrescu, subsemnatul, Popescu Cezar, Călin Stan şi Andrei Duman suntem până în momentul de faţă, românii ale căror cadre sunt prezente în rândul celor mai apreciate din concurs. Cum am spus de fiecare dată, potenţialul fotografic al României se dezvoltă cu paşi repezi, şi sunt bucuros că reuşim să ridicăm numele României, în materie de fotografie, acolo unde îi este locul”, a concluzionat fotograful Cătălin Urdoi.

Cătălin Urdoi (33 ani) este un fotograf freelancer din Rădăuţi, a cărui muncă este extrem de apreciată în România şi peste hotare. Mai multe fotografii de-ale sale au ajuns în celebra publicaţie National Geographic.

Raul Jighici este un tânăr fotograf de doar 22 de ani din Timişoara, care până la această vârstă a reuşit să devină destul de apreciat în branşa fotografilor din România.

Radu Dumitrescu este tot din Timişoara. El este un fotograf căruia îi place să combine fotojurnalismul cu creativitatea artistică. 

Cezar Popescu este un alt fotograf român al cărui muncă este extrem de apreciată de către editorii de la National Geographic.

Călin Stan este un fotograf din Bucureşti, cu un background de peste 12 ani în fotografie. Fotografiile sale au apărut în cărţi, reviste, afişe publicitare de mari dimensiuni, cataloage online şi offline, ghiduri turistice şi manuale şcolare. 

Andrei Duman este  fotograf specializat în fotografia de călătorie, aeriană şi de peisaje. Deşi are studii în domeniul finanţelor, el s-a făcut cunoscut datorită fotografiilor sale spectaculoase.

Alte ştiri pe această temă:

Fotografiile geniale ale unui sucevean au trimis România în National Geographic. „Cele mai frumoase clipe sunt gratuite“

"Sălaj - Frumuseţe, tradiţie, poveste". Artişti de renume internaţional promovează judeţul prin fotografie

Fotografii care dezvăluie cum arată cu adevărat cele mai importante obiective turistice din lume

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite