10 lucruri care te ajută sa te relaxezi în zilele stresante de muncă

10 lucruri care te ajută sa te relaxezi în zilele stresante de muncă

Poţi face faţă mai uşor stresului din timpul unei zile agitate, apelând la câteva trucuri simple care te ajută să îţi regăseşti calmul

Nu este deloc uşor să faci faţă zilnic programului încărcat, orelor interminabile de muncă şi agitaţiei oraşului, însă există câteva metode simple care te ajută să te relaxezi oricât de greu ar părea.

Data viitoare când simţi că cedezi sub presiunea stresului, ia în considerare lista de zece lucruri cate te pot aduce la normal, întocmită de site-ul LifeHack.
 

1. Ceaiul verde

 
Ceaiul verde este ca o bautură alcoolica atunci cand ai nevoie de putin timp pentru tine. Nu numai că ofera un miros placut si calmant, dar totodată conţine L-teanină, care s-a dovedit ca reduce sentimentele de furie. În loc să-ţi faci a cincea ceaşca de cafea pe ziua respectivă, incearca ceaiul verde atunci cand lucrurile devin agitate la birou.
 

2. Guma de mestecat

 
Pe lângă faptul că-ţi menţine respiraţia proaspătă atunci când eşti prins la birou şi nu te poţi spăla pe dinţi, guma de mestecat este şi o modalitate de reducere a nivelului de stres. Dacă ai văzut vreodată pe cineva că mestecă gumă şi ţi s-a parut că este extrem de calm, este pentru că într-adevăr era calm. Mestecarea gumei reduce anxietatea şi scade nivelul de cortizon – hormonul stresului.
 

3. Masarea mâinilor

 
Credeţi sau nu, frecarea fermă a mâinilor una de cealaltă poate atenua stresul şi pot restabili sentimentul de calmul. Poziţionează unul din degetele mari între degetul mare de la cealaltă mână şi restul degetelor şi masează uşor perniţa de la baza degetului. Pentru un efect sporit, folosiţi o loţiune cu parfum de lavandă.

 

4. Meditaţia

 
Cei care ştiu să mediteze ştiu cu adevărat cum să se relaxeze. Când te gândeşti la meditaţie, cel mai probabil te imaginezi stând într-o cameră liniştită pentru o perioadă îndelungată fără să mişti un muşchi. Chiar dacă nu este rău să faceţi şi asta, cinci minute de pace şi linişte este tot ceea ce aveţi nevoie pentru combaterea stresului. 
 

5. Mingea de stres 

 
Mingile de stres chiar funcţinează. Strângerea ei în palmă este o formă de relaxare progresivă prin care tensiunea din muşchi este eliberată uşor. Combină utilizarea unui mingi de stres cu meditaţia şi simte cum energia negativă se transferă din corpul tău la obiectul din mâna ta.
 

6. Vizualizarea

 
Tuturor ni se întâmplă uneori, după ore întregi de muncă asiduuă, să cădem pe gânduri şi să ne imaginăm că stăm întinşi pe o plajă, ascultând valurile spărgându-se la mal. În acele momente, grijile se risipesc complet şi te simţi împăcat cu lumea. Vizualizarea te poate ajuta atunci când simţi că atingi punctul critic.
 

7. O gură de aer proaspăt

 
Să ştii să te relaxezi înseamnă şi să ştii când este cazul să ieşi dintr-o situaţie neplăcută. Dacă simţi cum îţi fierbe sângele în vene până în punctul în care vei începe să devi iraţional, este momentul să te îndepărtezi de stimulul care îţi provoacă stresul. Ieşi la o scurtă plimbare în aer liber, adună-ţi gândurile şi întoarce-te cu mintea proaspătă.

 

8. Un mediul de lucru ordonat

 
Dacă te simţi stresat, atunciar fi bine să arunci o privire pe biroul sau în camera ta. Dacă în jurul tău este dezastru, aceasta ar putea fi una din cauzele care îţi induc starea de stres. Dacă faci ordine şi cureţi încăperea în care lucrezi vei simţi o îmbunătăţire drastică a stării şi te va ajuta să fii mai productiv.
 

9. Exerciţiile fizice

 
Oamenii nu sunt făcuţi să stea pe scaun o zi întreagă. Atunci când se simţi prins până peste cap de munca stresantă în decursul săptămânii, mergi la sala de fitness sau ieşi în parc la jogging. Te vei simţi mai puţin tensionat, iar corpul tău va elimina endorfinele care îţi îmbunătăţesc starea. În plus, te bucuri şi de avantajul unui corp sănătos şi al unei forme de invidiat.
 

10. Recreaţia

 
Întregul motiv pentru care trecem prin atât de mult stres este pentru a putea să ne bucurăm de viaţă, corect? Aşa că atunci când se iveşte ocazia să faci ceva distractiv, nu o irosi. Ieşi la un joc de basket, uită-te la un film, cântă la chitară, fă orice te face fericit, aşa încât să ştii măcar pentru ce depui atâta muncă.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: