15 minciuni despre sex pe care le învăţăm din filme

15 minciuni despre
sex pe care le învăţăm din filme

Scenele de sex din filme prezintă o variantă romanţată a actului sexual FOTO: captură video YouTube

Secvenţele fierbinţi din filme au prea puţin legătură cu realitate, iar unele scene sunt atât de nerealiste, încât induc în eroare şi perpetuează idei false despre sex.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sunt mulţi cei care-şi doresc momente fierbinţi ca-n filme, dar nu realizează că acestea sunt foarte departe de ceea ce se întâmplă în viaţa reală. În majoritatea peliculelor, femeile ajung la punctul culminant într-un timp foarte scurt, iar machiajul şi coafura rămân perfecte chiar şi după o noapte întreagă de pasiune.

Problema este că aceste scene perpetuează idei false despre sex şi, de multe ori, susţin sexul neprotejat. Iată câteva dintre aceste idei care nu au legătură cu realitatea:

1. Nimeni nu se gândeşte la prezervative

Niciun personaj din filme nu pare preocupat să se protejeze împotriva bolilor cu transmitere sexuală ori a sarcinilor nedorite. Excepţie fac peliculele în care subiectul este o sarcină neplanificată.

2. Consimţământul sexual lipseşte cu desăvârşire

În filme, un sărut pasional este singura aprobare de care partenerii au nevoie pentru a merge la departe, fără nicio altă întrebare sau discuţie legată de sex.

3. Părul şi machiajul arată impecabil dimineaţa

Duoă o noapte pasională, toate firele de păr sunt la locul lor, iar rimelul nu se întinde niciodată. Desigur, nici respiraţia urât mirositoare nu este o problemă dimineaţa în filme.

4. Orgasmul este garantat

Uitaţi de preludiu sau de poziţii care ajută femeia să atingă punctul culminant. În filme, totul pare uşor şi rapid. Poziţia misionarului este suficientă pentru a atinge orgasmul în doar 10 secunde.

5. Orgasmul este simultan

Ce poate fi mai frumos decât să ai orgasm în acelaşi timp cu partenerul? În cuplurile din viaţa reală, orgasmul simultan este un vis frumos.

6. Trântesc totul în cale

În goana spre dormitor, personajele din filme pun la pământ toate lucrurile din casă, uitând cu desăvârşire schiţa apatamentului.

7. Fac dezordine

Toate obiectele de pe birouri sau mese sunt aruncate pe jos în febra momentului. În realitate, ordinea pe care trebuie să o faci după o partidă de sex sălbatic te poate face să realizezi că nu merită efortul.

8. Schimbarea poziţiilor este foarte uşoară

Nimeni nu se loveşte accidental în filme când schimbă poziţia. Totul pare foarte uşor şi rapid.

9. Dimineaţa te trezeşti perfect acoperit

În filme, pătura acoperă perfect zonele intime ale ambilor parteneri dimineaţa şi nimeni nu este nevoit să-şi caute stânjenit hainele prin pat sau pe jos.

10. Dezbrăcatul nu este o problemă

Nasturii nu se blochează, iar sutienele sunt foarte uşor de dezbrăcat în filme, iar asta probabil pentru că personajele sunt atât de pasionale, încât îşi rup hainele de pe ele şi le aruncă pe lampă.

11. Nu scoţi sunete jenante

Actorii sunt scutiţi de acele momente penibile din timpul sexului, când corpul scoate zgomote jenante, precum „sonorităţile“ vaginului.

12. Expresia feţei este mereu frumoasă

Nici chiar atunci când ajung la punctul culminant, actorii nu se schimonosesc. Grimasele sunt perfecte şi arată mereu impecabil.

13. Porţi mereu lenjerie intimă sexy

O partidă de sex nu te poate lua niciodată prin surprindere, pentru că eşti mereu pregătit cu o lenjerie sexy.

14. Eşti mereu epilat/ă

Nici la acest capitol nu poţi fi luat pe nepregătite în filme. Nimeni nu este „natural“.

15. Trebuie neapărat să ţipi când ai orgasm

Singurul mod acceptabil de a avea un orgasm este să ţipi cât te ţine gura sau să ai o prestaţie demnă de un premiu Oscar.

Citeşte şi:

10 modalităţi prin care femeile pot avea parte de un orgasm intens

FOTO VIDEO Dovada ştiinţifică a faptului că Sigmund Freud avea dreptate: femeile au două tipuri de orgasm

Psihosexologul Jeni Chiriac, despre problemele sexuale ale românilor: Avem însămânţată o ruşine fantastică

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările