Negresă delicioasă cu cireşe şi nuci

Negresă
delicioasă cu cireşe şi nuci

Negresă pufoasă cu cireşe şi nuci

O alegere bună pentru cei care iubesc ciocolata şi fructele, negresa cu cireşe şi nuci poate reprezenta desertul ideal pentru zilelel în care aştepaţi prietenii în vizită.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ingrediente:

  • 160 g ciocolată neagră
  • 15 g unt
  • 3 ouă
  • 200 g zahăr brun
  • 100 g făină
  • 1/2 linguriţă cu praf de copt
  • 2 linguri cu cacao
  • un praf de sare
  • 100 g nuci braziliene, rumenite şi tăiate mărunt
  • 1 cutie cu compot de cireşe, scurse
  • cacao, pentru decor

 

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 170°C.

Tapetează o tavă de copt pătrată, cu latura de cel mult 20 cm.

Topeşte ciocolata şi untul la bain-marie. Lasă deoparte să se răcească.

Într-un bol mare, bate ouăle cu zahărul timp de 3 minute, apoi încorporează încet ciocolata. Adaugă făina, praful de copt, cacao şi sare. Omogenizează.

Adaugă nucile şi cireşele şi toarnă compoziţia în tavă.

Se lasă la copt 40-45 de minute.

Scoate prăjitura din cuptor, las-o să se răcească în tavă apoi taie bucăţi egale.

Înainte de servire, presară cacao deasupra.

Sursă: restaurantedelux.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: