Cum îţi dai seama dacă peştele este cu adevărat proaspăt

Cum îţi dai seama dacă peştele este cu adevărat proaspăt

Nu în toate cazurile peştele este proaspăt pescuit sau a fost ţinut în cele mai bune condiţii pentru a nu se altera.

Pentru că se apropie sărbătoarea Floriilor şi cu această ocazie este dezlegare la peşte, pieţele şi magazinele de specialitate vor fi pline de tot felul de sortimente de peşte.

Ştiri pe aceeaşi temă

Peşte întreg

  • Ochi strălucitori şi cât mai clari. Dacă ochii peştelui nu sunt opaci, este cel mai bun semn că a fost pescuit de puţină vreme. În caz contrar, vor avea o nuanţă de gri şi sunt un semn că peştele stă în magazin de ceva vreme.
  • Controlează pielea peştelui. Dacă este strălucitoare şi are nuanţe metalice este un alt semn că poţi cumpăra peştele fără probleme. Dacă peştele are pe suprafaţa lui pete în nuanţe mai închise sau mai deschise atunci este mai bine să cauţi în altă parte.
  • Miroase-l. Peştele proaspăt ar trebui să aibă un miros care seamănă cu apa curată sau cu castraveţii proaspăt tăiaţi. Dacă are un miros înţepător este un semn că peştele începe să se altereze.
  • Controlează branhiile. Dacă sunt de un roşu strălucitor, atunci peştele este proaspăt. Cu cât nuanţa de roşu este mai pală, cu atât peştele este mai vechi.

Află cum recunoşti fileurile proaspete de peşte pe clickpoftabuna.ro!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările