Ce condiment are abilitatea de a lupta cu cancerul. Această mirodenie poate fi folosită în mâncăruri, deserturi şi băuturi

Ce condiment are abilitatea de a lupta cu cancerul. Această mirodenie poate fi folosită în mâncăruri, deserturi şi băuturi

FOTO Shutterstock

Cardamomul este una dintre cele mai vechi condimente din istorie şi este originar din India, fiind o mirodenie folosită pentru o varietate de mâncăruri, deserturi şi băuturi. În timp uleiul esenţial este întrebuinţat la fabricarea parfumurilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Planta a fost întrebuinţată cu scop medicinal încă din anul 1000 î.Hr. În plus, cardamomul a fost menţionat în scrierile egiptenilor, apoi de către romani şi de greci, inclusiv în lucrările lui Hipocrate, considerat părintele medicinei. Mulţi regi ofereau în dar cardamom altor conducători, în timpul vizitelor politice. 

Planta se cultivă cu precădere în India, Sri Lanka şi Guatemala. Fructele sunt culese sau tăiate chiar înainte de maturitate, apoi sunt uscate la soare sau într-o cameră încălzită. Cardamomul are un miros floral şi uşor picant, cu note lemnoase şi de citrice.

CONTINUĂ SĂ CITEŞTI PE CLICK.RO

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările