Alimente supraevaluate. Sunt considerate sănătoase şi hrănitoare, dar în realitate, sunt calorii goale

Alimente supraevaluate. Sunt considerate sănătoase şi hrănitoare, dar în realitate, sunt calorii goale

Alimentele bogate în calorii, dar care nu aduc benficii pentru sănătate, sunt considerate de către specialişti calorii goale FOTO Shutterstock

Există multe alimente care ne plac, ne dau senzaţia de saţietate, dar, în realitate, conţin foarte puţine substanţe nutritive comparativ cu numărul de calorii. Paradoxal, unele dintre ele au chiar o aură de alimente sănătoase.

Ştiri pe aceeaşi temă

Alimentele bogate în calorii - dar care nu aduc benficii pentru sănătate pentru că nu conţin elemente nutritive - sunt considerate de către specialişti calorii goale. Printre acestea se numără unele grăsimi, zahărul, alcoolul, alimentele procesate etc

De aceea, pentru aceste tipuri de alimente a apărut şi alternativa sănătoasă. Sau cel puţin aşa pare la prima vedere. Indiferent în ce context sau în ce cantitate sunt folosite, oamenii presupun că aceste alimente sunt sănătoase, chiar şi atunci când există puţine dovezi care să confirme acest lucru.

Află aici ce alimente pe care unii le folosesc zilnic,inclusiv în meniul copiilor, nu sunt atât de sănătoase pe cât credem. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările