Autobuze Mercedes-Benz Conecto şi Citaro Hybrid în flota de transport local Oradea

Autobuze
Mercedes-Benz Conecto şi Citaro Hybrid în flota de transport local Oradea

Mercedes-Benz Trucks & Buses România a livrat luni, 15 iunie, către Oradea Transport Local, primele şase autobuze Mercedes-Benz Conecto, cărora li se va alătura şi un model Mercedes-Benz Citaro Hybrid.

Ştiri pe aceeaşi temă

Autobuzele au o lungime de 12 metri, podea coborâtă şi o capacitate extinsă de transport călători, de până la 108 pasageri, 27 pe scaune. Vehiculele de transport persoane îndeplinesc cele mai stricte standarde de poluare, respectiv Euro VI, etapa D.

„Ne bucură decizia autorităţilor orădene de reînnoire a flotei de transport public. Astfel, autobuzele Mercedes-Benz Conecto vor asigura îndeplinirea cu succes a celor două obiective principale ale autorităţilor: reducerea semnificativă a emisiilor poluante şi a costurilor de operare. De asemenea, nivelul ridicat de echipare, prevăzut cu numeroase sisteme de siguranţă şi asistenţă, asigură un confort sporit pasagerilor şi o experienţă de conducere mult mai relaxată şoferilor”, a declarat Bogdan Aldea, Sales & Marketing Director Autobuze şi Autocare din cadrul Mercedes-Benz Trucks & Buses România.

Noile vehicule dispun de sisteme de informare, sunt prevăzute cu camere de supraveghere pentru siguranţa călătorilor şi includ un sistem de monitorizare a numărului de pasageri. Postul de conducere ergonomic asigură accesul facil al şoferului la toate panourile de instrumente şi este ferit de orice sursă de distragere a atenţiei.

În plus, autobuzele sunt dotate cu rampă de acces pentru persoanele cu dizabilităţi, zonă dedicată pasagerilor cu mobilitate redusă şi sunt prevăzute cu scaune capitonate pentru confortul călătorilor, precum şi cu prize pentru încărcarea dispozitivelor mobile.

Autobuzele se remarcă prin costul scăzut de operare, eficienţa ridicată şi consumul redus de combustibil. La aceasta se adaugă şi întreţinerea optimizată, prin care se reduc semnificativ timpii de imobilizare.

În prezent, Mercedes-Benz Conecto se află în operare în oraşe importante, precum Varşovia, Istanbul, Casablanca.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: