Peste 200 de persoane s-au infectat cu un norovirus după ce au vizitat un cazinou

Peste 200 de persoane s-au infectat cu un norovirus după ce au vizitat un cazinou

FOTO visitlakecharles.org

Cel puţin 200 de persoane au contractat un norovirus după ce au vizitat un cazinou din Lake Charles, în Louisiana.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un norovirus care provoacă stări de vomă, diaree şi febră produce îngrijorări în statul american Louisiana. Autorităţile îşi concentrează acum eforturile pe oprirea răspândirii bolii în acest oraş de aproape 80.000 de locuitori.

„Pentru moment, nu prea contează cum a început, doarece acum observăm o propagare în rândul comunităţii. Oamenii îl aduc acasă şi îl transmit celorlalţi membri ai familiei“, a declarat directoarea Departamentului pentru Sănătate Publică din Lake Charles, Lacey Cavanaugh, citată de postul local WVUE.

Acest caz de infectare vine pe fondul unor temeri la nivel mondial în legătură cu noul tip de coronavirus apărut în China.

În scopul prevenirii răspândirii acestui coronavirus, la 4 februarie, autorităţile din Macao, o regiune autonomă vecină Chinei, au închis pentru două săptămâni toate cazinourile, Noul coronavirus a provocat moartea a peste 800 de persoane în doar două luni de la depistarea primului caz.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: