Fotografii cu feţele călătorilor şi cu plăcuţe de înmatriculare colectate de către autorităţile vamale americane au fost furate de hackeri

Fotografii cu feţele călătorilor şi cu plăcuţe de înmatriculare
colectate de către autorităţile vamale americane au fost furate de hackeri

FOTO AFP

Hackeri au spart o bază de date cu fotografii ale călătorilor şi plăcuţelor de înmatriculare colectate de către Serviciul vamal şi de protecţie a frontierelor SUA (CBP), potrivit unui comunicat recent al instituţiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Hackerii au obţinut accesul la imagini prin intermediul reţelei unui subcontractor, a transmis CBP. Compania subcontractoare, pe care agenţia vamală a refuzat să o numească public, a transferat fotografiile pe reţeaua sa, încălcând normele CBP, a mai precizat agenţia. 

„CBP i-a alertat pe membrii Congresului şi lucrează îndeaproape cu alte agenţii guvernamentale şi entităţi de securitate cibernetică şi cu propriul birou de răspundere profesională pentru a investiga în mod activ incidentul“, a mai comunicat agenţia.

Agenţia a realizat pe data de 31 mai faptul că subcontractorul a transferat imaginile pe propria reţea. CBP nu a precizat când anume au fost transferate fotografiile, când a avut loc atacul cibernetic sau câte imagini au fost accesate de către hackeri.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările