Amazon a fost atacată de hackeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Gigantul e-commerce Amazon fost victima unei fraude "extinse" care a permis hackerilor să obţină acces la conturile a aproximativ 100 de vânzători şi să transfere bani în conturile lor bancare, scrie Bloomberg.

Compania a confirmat agenţiei de ştiri că a a efectuat o investigaţie asupra incidentului.

Potrivit documentelor, Amazon consideră că frauda a avut loc între luna mai şi octombrie 2018. Atacatorii au reuşit să înlocuiască datele bancare asociate cu conturile vânzătorilor cu cele controlate de ei (la Barclays şi Prepay), scrie Gizmodo, citată de startupcafe.ro

Avocaţii Amazon au solicitat unui judecător din Londra să permită căutarea de legături între fraude şi conturile de la Barclays şi Prepay. Ei au recunoscut că cele două instituţii nu sunt vinovate, dar au adăugat că accesul la informaţii este necesar pentru a "investiga frauda, identifica şi să urmări atacatorii" şi localiza banii furaţi.

Echipa juridică a Amazon susţine că informaţiile necesare pentru a accesa conturile vânzătorilor au fost obţinute prin atacuri de tip phishing şi nu din cauza unei vulnerabilităţi în sistemele companiei. Amazon nu a oferit informaţii despre sumele de bani sustrase de hackeri. 

Phishing-ul este o metodă de furt de identitate prin care se încearcă obţinerea, de la clienţii unei organizatii – indiferent de aria sa de activitate - a unor date personale sau confidenţiale. Acestea pot fi folosite ulterior în mod ilegal de catre răufăcători, pentru a efectua tranzacţii în contul clientului respectiv. Pentru aflarea lor, atacurile de phishing se folosesc de un canal electronic de comunicaţie (e-mail, telefon) sau de un program rău intenţionat, care exploatează vulnerabilităţile sistemului pentru a fura date.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite