Medvedev: „Orice încercare de intruziune în Crimeea este o declaraţie de război împotriva Rusiei”

Medvedev: „Orice încercare de intruziune în Crimeea este o declaraţie de război împotriva Rusiei”

Orice intruziune în peninsula Crimeea din partea unui stat membru NATO ar putea echivala cu o declaraţie de război la adresa Rusiei, care ar putea conduce la al treilea război mondial, a declarat luni fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Pentru noi, Crimeea este o parte a Rusiei. Şi asta înseamnă pentru totdeauna. Orice încercare de intruziune în Crimeea este o declaraţie de război împotriva ţării noastre. Şi dacă acest lucru este făcut de către un stat membru NATO, asta înseamnă conflict cu întreaga alianţă nord-atlantică; un al treilea război mondial. O catastrofă completă”, a declarat Medvedev, care esye în prezent vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, pentru site-ul de ştiri Argumentî i Faktî, potrivit  Agerpres.

El a mai declarat că dacă Finlanda şi Suedia se alătură NATO, Rusia îşi va consolida graniţele şi va fi pregătită pentru măsuri de represalii care ar putea include perspectiva instalării de rachete hipersonice Iskander „în pragul lor”.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările