Tesla, din nou sub lupă: Un şofer a fost la un pas de moarte după ce maşina a luat foc din senin VIDEO

Tesla, din nou sub lupă: Un şofer a fost la un pas de moarte după ce maşina a luat foc din senin VIDEO

Sursă foto: captură video

Un şofer din Canada a fost nevoit să spargă geamul maşinii pentru a-şi salva viaţa după ce maşina Tesla pe care o conducea a luat foc, iar geamurile şi uşile s-au blocat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Autorităţile canadiene din Vancouver au transmis că incidentului a avut loc pe 23 mai şi au anunţat compania Tesla pentru a face o investigaţie în comun cu scopul determinării cauzei izbucnirii focului. 
 
Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului din SUA a declarat joi pentru Reuters că „este la curent cu incidentul şi a contactat producătorul pentru informaţii”.
 
Într-un videoclip postat pe site-ul  Electrek se poate observa cum, timp de câteva minute, din vehicul iese fum, iar apoi izbucneşte focul în interior. Potrivit site-ului, şoferul a declarat că pentru a ieşi „a trebuit să spargă geamul”, adăugând: „Am dat cu piciorul în geam pentru că tot sistemul s-a oprit. Uşa nu s-a deschis. Geamurile nu s-au coborât.”
 
La aproximativ cinci minute după ce din maşină a început să iasă fum, pompierii au ajuns la faţa locului şi au reuşit să stingă incendiul. Potrivit şoferului, acesta cumpărase maşina în urmă cu opt luni.
 
Compania Tesla a mai fost subiectul unor investigaţii anterioare privind accidentele în care sunt implicate vehiculele produse de aceasta. Anul trecut, guvernul SUA a lansat o investigaţie asupra sistemului de asistenţă pentru şofer al Tesla, cunoscut sub numele de Autopilot, după o serie de coliziuni cu autoturisme ale serviciilor de urgenţă care se aflau parcate.
 
Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) a declarat că a identificat 11 accidente din 2018, în care maşinile Tesla au lovit autoturisme ale serviciilor de urgenţă aflate la locul unor incidente, toate în timp ce Tesla-urile erau „angajate fie în pilot automat, fie în controlul de croazieră responsabil de trafic”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările