Tesla recheamă în service aproape 500.000 de maşini electrice din cauza unor probleme care sporesc riscul de accidente

0
0
Tesla nu cunoaşte informaţii despre accidente cauzate de problemele maşinilor sale Model 3 şi Model S, a spus NHTSA. Foto ilustrativă: Tesla
Tesla nu cunoaşte informaţii despre accidente cauzate de problemele maşinilor sale Model 3 şi Model S, a spus NHTSA. Foto ilustrativă: Tesla

Tesla Inc recheamă la service peste 475.000 de maşini electrice Model 3 şi Model S, pentru a rezolva câteva probleme legate de portbagaj şi de camera retrovizoare, care sporesc riscul de accidente, a anunţat, joi, Administraţia americană pentru Siguranţa Traficului (NHTSA). Reprezentanţii Tesla nu au comentat informaţia.

Producătorul de vehicule electrice din SUA recheamă 356.309 vehicule Model 3 2017-2020 pentru a rezolva problemele cu camera retrovizoare şi 119.009 vehicule Model S din cauza problemelor la capota din faţă, a declarat Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi (NHTSA), conform Reuters.

Pentru sedanurile Model 3, „cablul camerei de retrovizoare poate fi deteriorat de deschiderea şi închiderea capacului portbagajului, împiedicând afişarea imaginii camerei de retrovizoare”, a spus NHTSA. 

Pentru vehiculele Model S, problemele de blocare a capotei din faţă pot determina deschiderea portbagajului „fără avertisment şi obstrucţionează vizibilitatea şoferului, crescând riscul unui accident”, a spus Tesla. 

Tesla nu cunoaşte informaţii despre accidente cauzate de problemele maşinilor sale Model 3 şi Model S, a spus NHTSA.

Tesla este investigată de NHTSA pentru alte probleme. NHTSA a deschis o investigaţie privind 580.000 de vehicule Tesla, în urma deciziei producătorului auto de a permite şoferilor să joace diverse jocuri video pe ecranele maşinilor, în timp ce sunt în mişcare. 

Sub presiunea NHTSA, Tesla a fost de acord în februarie să recheme 135.000 de vehicule cu ecrane tactile care s-ar putea defecta şi creşte riscul de accidente. 

Auto


Ultimele știri
Cele mai citite