Tesla, din nou sub lupă: Un şofer a fost la un pas de moarte după ce maşina a luat foc din senin VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursă foto: captură video
Sursă foto: captură video

Un şofer din Canada a fost nevoit să spargă geamul maşinii pentru a-şi salva viaţa după ce maşina Tesla pe care o conducea a luat foc, iar geamurile şi uşile s-au blocat.

Autorităţile canadiene din Vancouver au transmis că incidentului a avut loc pe 23 mai şi au anunţat compania Tesla pentru a face o investigaţie în comun cu scopul determinării cauzei izbucnirii focului. 

Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului din SUA a declarat joi pentru Reuters că „este la curent cu incidentul şi a contactat producătorul pentru informaţii”.

Într-un videoclip postat pe site-ul  Electrek se poate observa cum, timp de câteva minute, din vehicul iese fum, iar apoi izbucneşte focul în interior. Potrivit site-ului, şoferul a declarat că pentru a ieşi „a trebuit să spargă geamul”, adăugând: „Am dat cu piciorul în geam pentru că tot sistemul s-a oprit. Uşa nu s-a deschis. Geamurile nu s-au coborât.”

La aproximativ cinci minute după ce din maşină a început să iasă fum, pompierii au ajuns la faţa locului şi au reuşit să stingă incendiul. Potrivit şoferului, acesta cumpărase maşina în urmă cu opt luni.

Compania Tesla a mai fost subiectul unor investigaţii anterioare privind accidentele în care sunt implicate vehiculele produse de aceasta. Anul trecut, guvernul SUA a lansat o investigaţie asupra sistemului de asistenţă pentru şofer al Tesla, cunoscut sub numele de Autopilot, după o serie de coliziuni cu autoturisme ale serviciilor de urgenţă care se aflau parcate.

Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) a declarat că a identificat 11 accidente din 2018, în care maşinile Tesla au lovit autoturisme ale serviciilor de urgenţă aflate la locul unor incidente, toate în timp ce Tesla-urile erau „angajate fie în pilot automat, fie în controlul de croazieră responsabil de trafic”.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite