O maşină Tesla pe pilot automat a lovit o maşină de poliţie: Două persoane au fost rănite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursă FOTO: Shutterstock
Sursă FOTO: Shutterstock

O maşină Tesla aflată pe pilot automat s-a izbit de o maşină de poliţie, incidentul având loc în statul american Florida. Maşina de poliţie se afla staţionată pe marginea drumului întrucât poliţistul îl ajuta pe şoferul unei alte maşini în momentul în care autoturismul Tesla a intrat în cele două autovehicule. Incidentul a avut loc în dimineaţa zilei de sâmbătă, în zona centrală a localităţii Orlando.

Ofiţerul, care activase luminile de urgenţă ale maşinii, nu a fost lovit de Tesla. Potrivit poliţiei, şoferul maşinii aflate pe pilot automat, în vârstă de 27 de ani, şi şoferul celuilalt vehicul au suferit răni uşoare, iar primul ajutor le-a fost acordat de către poliţistul care nu a suferit leziuni, relatează Sky News. 

Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi investighează sistemul de conducere al pilotului automat de pe maşinile Tesla în urma unor accidente similare.

Din 2018, au existat cel puţin 11 accidente care au fost cauzate de pilotul automat de pe Tesla sau reglatorul de viteză, în care autovehiculele au lovit maşini ale serviciilor de urgenţă, chiar dacă cele din urmă aveau lumini intermitente, semnalizări, marcaje specifice sau conuri de drum.

Şaptesprezece persoane au fost rănite în urma accidentelor şi una a fost ucisă.

Ancheta, care este încă în desfăşurare, ar putea duce la retragerea maşinilor de pe piaţă sau lte sancţiuni. 

Tesla foloseşte un sistem bazat pe camere, computere şi, uneori, radar pentru a identifica obstacolele şi pentru a autoregla vehiculul. Funcţia de pilotul automat a fost, de asemenea, uneori, folosit în mod abuziv de şoferi - unii au fost prinşi conducând beţi sau chiar pe bancheta din spate în timp ce maşina se afla în mişcare

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite