Secretele maşinilor celor mai puternici patru lideri ai lumii

Secretele maşinilor celor mai puternici patru lideri ai lumii

Maşinile şefilor de stat trebuie să îndeplinească un număr de criterii, iar alegerea lor este întotdeauna meticuloasă. Preşedintele american şi liderul de la Kremlin au primit bolizi cu caracteristici de siguranţă îmbunătăţită, dar nici şeful statului francez Emmanuel Macron şi omologul său chinez Xi Jinping nu sunt mai prejos.

“Bestia”  lui Donald Trump, modernizată

Donald Trump foloseşte o nouă limuzină Cadillac, numită Bestia (Beast), concepută special pentru el de General Motors, în colaborare cu agenţiile americane de informaţii. Vehiculul ultra-protejat al locatarului de la Casa Albă este echipat cu tunuri de gaze lacrimogene şi mitraliere şi poate rezista atacurilor biologice şi chimice. Preţul său este estimat la 1,5 milioane de dolari.

 Putin schimbă  Mercedes-Benz S600 cu Kortej

Vladimir Putin se deplasează într-o maşină blindată Mercedes-Benz S600 Pullman Guard care dispune de un blindaj care poate rezista la glonţ de 7,62 mm, precum şi la explozii şi şrapnel. Maşina poate merge cu o viteză de la 30 km - la 80 km / h, chiar dacă toate anvelopele i-au fost perforate. Mercedes-ul liderului de la Kremlin  este, de asemenea, capabil să reziste unei explozii de grenade sau unui atac cu gaz.

Putin va călători în 2018 într-o nouă limuzină Kortej, produsă în Rusia. Gama Kortej include limuzine, sedanuri, SUV-uri şi minivane. Performanţele maşinii sunt păstrate secret.

Macron a dat siguranţa pe modernitate

Pentru a-şi alege noua maşină, Emmanuel Macron se pare că nu s-a concentrat pe siguranţă, ci mai degrabă pe modernitate, dorind să scoată în evidenţă succesul industriei auto din Franţa. Prin urmare, liderul de la Elysee a optat pentru Citroen DS7 Crossback.

Maşina prezidenţială are un sistem de vedere pe timp de noapte, camerele de luat vederi care detectează scăderea vigilenţei şoferului şi oprire controlată de o cameră care detectează neregulile de pe şosea. Poate atinge o viteză de până la 180 de km/h şi ca şi traiectoria sunt controlate automat.  Acoperişul este pliabil.

Xi Jinping circulă cu "steagul roşu"

Maşina prezidenţială trebui să fie nu numai sigură, ci şi elegantă, iar preşedintele chinez Xi Jinping a înţeles această regulă. El se deplasează cu o maşină  de producţie internă, numită HongQi HQE L9, care s-ar traduce "steagul roşu".

În partea din spate a maşinii există un fotoliu pentru o persoană, iar deasupra o trapă în acoperiş, permiţând liderului chinez să se arate publicului fără a părăsi HongQi HQE L9. Sistemul de ecranare şi caracteristicile tehnice ale vehiculului sunt stric secrete.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările