General american: Rusia ia în considerare capitularea în războiul împotriva Ucrainei

General american: Rusia ia în considerare capitularea în războiul împotriva Ucrainei

Război în Ucraina FOTO Profimedia

Federaţia Rusă are în vedere posibilitatea capitulării în războiul împotriva Ucrainei, susţine generalul în rezervă Ben Hodges, fost comandant al forţelor americane în Europa, pe Twitter. Generalul a tras o astfel de concluzie din declaraţiile Federaţiei Ruse că nu va exista nicio predare.

Hodges a răspuns la postarea jurnalistului Ilia Ponomarenko că Rusia neagă în mod activ posibilitatea capitulării în Ucraina.
 
„Înseamnă că recunosc de fapt că aceasta este o posibilitate reală”, a scris Hodges.
Cu o zi înainte, ambasadorul Rusiei în Statele Unite ale Americii, Anatoli Antonov, a declarat că Federaţia Rusă nu intenţionează să capituleze în războiul împotriva Ucrainei şi urmează să „îndeplinească toate sarcinile”.
 
„Spunem ferm şi clar şi suntem fără echivoc siguri de acest lucru, cel puţin diplomaţii ruşi care lucrează aici nu vor avea, nu vor avea niciodată o asemenea capitulare. Suntem ferm convinşi că toate sarcinile stabilite de Comandantul Suprem pentru forţele noastre armate vor fi îndeplinite pe deplin”, a spus Antonov.
 
Anterior, Direcţia de Informaţii a Ministerului Apărării al Ucrainei a raportat că Rusia a epuizat deja rezervele grupurilor tactice de batalion pregătite pentru luptă. În Federaţia Rusă, la nivel de stat are loc mobilizări ascunse .
 
De asemenea, potrivit informaţiilor, consecinţa sancţiunilor economice internaţionale impuse Rusiei au afectat complexul militar-industrial rus. Federaţia Rusă nu poate restabili pe deplin capacitatea de luptă a unităţilor militare retrase din Ucraina. 
 
Şeful Direcţiei de Informaţii a Ministerului Apărării, Kirill Budanov, consideră că punctul de cotitură în războiul cu Rusia va veni în a doua jumătate a lunii august, iar până la sfârşitul acestui an, majoritatea bătăliilor cu agresorul vor fi finalizate.
 
Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a declarat că Ucraina „poate să câştige” războiul împotriva Rusiei, care „nu se derulează” aşa cum a preconizat Moscova.
 
Liderul NATO a declarat în finalul întâlnirii informale a miniştrilor de externe din NATO că „ofensiva sa majoră (a Rusiei) din Donbas a ajuns într-un punct mort" şi „Rusia nu şi-a atins obiectivele strategice”. 
 
De asemenea, Jens Stoltenberg a afirmat că anunţul făcut recent de Finlanda şi Suedia cu privire la depunerea cererii pentru aderare la alianţa militară nord-atlantică reprezintă dovada că agresiunile „nu dau roade”. 
 
„Aderarea lor va întări securitatea noastră comună şi va demonstra că uşa NATO este deschisă, iar o agresiune nu dă roade”, a punctat Stoltenberg, scrie Agerpres. 
 
Finlanda a anunţat în mod oficial că îşi doreşte să se alăture Alianţei Atlanticului de Nord.  
 
Orice hotărâre privind alăturarea unui nou stat la NATO trebuie luată prin decizie unanimă de către ţările membre, iar Turcia a comunicat că se opune aderării Finlandei şi Suediei la NATO.  
 
Sauli Niinistro, preşedintele Finlandei, a spus că este „gata” pentru o întâlnire cu omologul său turc Recep Tayyip Erdogan. 
 
Te-ar putea interesa şi:
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările