Jens Stoltenberg, NATO: Ucraina „poate să câştige” războiul cu Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE (Arhivă)
FOTO EPA-EFE (Arhivă)

Secretarul general al NATO Jens Soltenberg a declarat duminică că Ucraina „poate să câştige” războiul împotriva Rusiei, care „nu se derulează” aşa cum a preconizat Moscova.

Liderul NATO a declarat în finalul întâlnirii informale a miniştrilor de externe din NATO că „ofensiva sa majoră (a Rusiei) din Donbas a ajuns într-un punct mort" şi „Rusia nu şi-a atins obiectivele strategice”. 

De asemenea, Jens Stoltenberg a afirmat că anunţul făcut recent de Finlanda şi Suedia cu privire la depunerea cererii pentru aderare la alianţa militară nord-atlantică reprezintă dovada că agresiunile „nu dau roade”. 

„Aderarea lor va întări securitatea noastră comună şi va demonstra că uşa NATO este deschisă, iar o agresiune nu dă roade”, a punctat Stoltenberg, scrie Agerpres. 

Finlanda a anunţat în mod oficial că îşi doreşte să se alăture Alianţei Atlanticului de Nord.  

Orice hotărâre privind alăturarea unui nou stat la NATO trebuie luată prin decizie unanimă de către ţările membre, iar Turcia a comunicat că se opune aderării Finlandei şi Suediei la NATO.  

Sauli Niinistro, preşedintele Finlandei, a spus că este „gata” pentru o întâlnire cu omologul său turc Recep Tayyip Erdogan. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite