„Următoarele săptămâni vor fi critice“ pentru Ucraina, afirmă un expert militar

„Următoarele săptămâni vor fi critice“ pentru Ucraina, afirmă un expert militar

Donbas

Expertul militar, Justin Cramp, a vorbit despre luptele crâncene care au loc pe teritoriul Ucrainei şi a afirmat faptul că urmează o perioadă ce poate fi decisivă pentru obţinerea păcii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Justin Cramp a explicat la BBC că "următoarea perioadă este critică, decisivă", făcând legătura cu luptele care se dau la Donbas. Acesta afirmă că desfăşurarea războiului va depinde de ce se întâmplă la Donbas în următoarele săptămâni. 

"Următoarea perioadă de timp e critică, decisivă. De luptele care se dau pentru Donbas depinde dacă Ucraina va obţine pacea sau un armistiţiu ori dacă războiul se va transforma într-unul de uzură" a declarat Justin Cramp, relatează BBC.

Expertul militar consideră că Putin va lua o decizie după ce vede cum se descurcă armata rusă în estul Ucrainei. În cazul în care campania militară are succes pe frontul estic, atunci acesta va putea căpăta curajul de care are nevoie pentru a trimite armata să cucerească şi alte oraşe importante, precum Kievul sau Harkov. 

„Încă sunt trupe ruse la nord de Kiev, în Belarus, şi sunt acolo cu un motiv. Putin nu a renunţat la ideea de a cuceri capitala, însă dacă eşuează în Donbas şi înregistrează pierderi mari în rândul soldaţilor, va fi dificil să mai facă asta”, a adăugat Justin Cramp. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările