Răspunsul ministrului francez al Justiţiei la întrebarea dacă i-ar acorda azil lui Edward Snowden

Răspunsul ministrului francez al Justiţiei la întrebarea dacă i-ar acorda azil lui Edward Snowden

Edward Snowden FOTO EPA

Ministrul francez a Justiţiei Nicole Belloubet s-a declarat în favoarea găzduirii în Franţa a avertizorului american de integritate Edward Snowden.

Ştiri pe aceeaşi temă

Întrebată în cadrul unei emisiuni în legătură cu dorinţa lui Snowden de a primi azil în Franţa, Belloubet s-a declarat „pentru“ o decizie în acest sens.

Inculpat de spionaj în ţara sa, Edward Snowden a mărturisit într-un interviu acordat recent pentru France Inter că i-ar plăcea mult să i se acorde azil în Franţa.

„Am solicitat azil în Franţa în 2013, când preşedinte era Francois Hollande. Evident, mi-ar plăcea mult ca domnul Macron să îmi acorde dreptul la azil“, a spus americanul în vârstă de 36 de ani.

„Nu este vreo ostilitate în a-i proteja pe avertizori. Să primiţi pe cineva cum sunt eu nu înseamnă că atacaţi Statele Unite“, a adăugat el.

Edward Snowden a dezvăluit în 2013 existenţa unui sistem de supraveghere mondială a comunicaţiilor şi internetului. Acuzat de înaltă trădare de Statele Unite, unde este inculpat de spionaj şi furt de secrete de stat, avertizorul de integritate este refugiat în Rusia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările