Inspectorii Fiscului, puşi pe fugă de sătenii greci în zi de sărbătoare

Inspectorii Fiscului, puşi pe fugă de sătenii greci în zi de sărbătoare

Strânşi într-o tavernă, localnicii i-au ameninţat pe inspectori până când au fugit din sat. FOTO: Reuters

Micul sat Archanes din Creta îl sărbătorea marţi pe Sfântul Marcu, patronul spiritual al regiunii, când inspectorii gărzii financiare au pornit într-un raid în magazinele şi tavernele locale, în căutarea evazioniştilor. Sătenii i-au pus pe fugă pe funcţionari, deranjaţi cel mai tare de faptul că aceştia au venit în zi de sărbătoare.

Ştiri pe aceeaşi temă

O echipă de inspectori a gărzii financiare din Grecia a fost ameninţată cu bătaia şi forţată să plece din micul sat Archanes din Insula Creta, marţi, când localnicii îl sărbătoreau pe Sfântul Marcu. 
 
Sătenii au fost deranjaţi în primul rând de data pe care au ales-o inspectorii pentru raidul împotriva evaziunii fiscale, transmite presa locală, citată de cotidianul naţional „Ekathimerini”. 
 
Ei i-au aşteptat şi prins pe inspectori într-o tavernă, atunci când aceştia au intrat pentru a-şi efectua controlul. Acolo, localnicii i-au ameninţat cu violenţa fizică şi intimidat pe funcţionari, până când aceştia au fost forţaţi să părăsească satul. 
 
Anul trecut, un incident similar s-a petrecut în Insula Hydra din Golful Saronic, unde localnicii i-au ţinut ostatici pe inspectorii gărzii financiare. Aceştia au fost eliberaţi doar după ce au fost trimişi poliţişti de la Atena, care i-au escortat pe tot parcursul drumului. 
 
Taverna în care a avut loc incidentul de marţi a fost închisă pentru o lună din ordinul Ministerului Finanţelor de la Atena şi va fi supusă unui audit complex. 
 
 
 
CITEŞTE MAI MULT
 
 
Un grup de călugări eleni a aruncat pietre şi cocktailuri Molotov în autorităţi. Bătaia a izbucnit luni, atunci când mai mulţi funcţionari ai unei instanţe din Grecia au venit pe Muntele Athos pentru a evacua grupul.
 
 
Modalitatea de evaluare a sărăciei îi face pe mulţi să afirme că „săracii“ greci nu sunt chiar atât de săraci. În plus, indolenţa grecilor şi înclinarea lor către evaziune au devenit laitmotive în tensiunile şi disputele politice încă de la începutul crizei euro. Însă o treime dintre greci trăiesc sub pragul sărăciei, numărul de copii abandonaţi a crescut semnificativ, la fel şi cel al utilizatorilor de droguri. 
 
 
Decizia Atenei de a închide televiziunea şi radioul publice a stârnit o nouă rundă de greve, iar jurnaliştii sfidează decizia şi continuă să transmită pe internet şi pe un post privat local închiriat de la partidul comunist.
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările