Industria sexului, bombă cu ceas în Thailanda

Industria sexului, bombă cu ceas în Thailanda

Restricţiile de circulaţie impuse de autorităţi în Thailanda pot fi considerate o bombă cu ceas, având în vedere că aproximativ 300.000 de lucrători sexuali care îşi ofereau serviciile în cluburi „muncesc” acum pe stradă.

Thailanda, unde au fost impuse mai multe restricţii începând de vineri, a raportat duminică 102 noi cazuri şi 3 decese, totalul ajungând la 2.169 de îmbolnăviri şi 23 de morţi de la izbucnirea epidemiei aici, în luna ianuarie.
 
În urma măsurilor luate de autorităţi, inclusiv „cartierele roşii” din Bangkok şi Pattaya au fost închise, cluburile şi saloanele de masaj, iar turiştii nu au voie să intre în ţară.
 
Astfel, aproximativ 300.000 de lucrători sexuali au rămas fără locuri de muncă, unii ajungând să îşi continue activitatea pe străzi, ceea ce reprezintă un risc ridicat, scrie AFP.
 
Majoritatea celor din industria sexului din capitala Bangkok lucrau în baruri, relativ în siguranţă, pentru bacşişuri şi erau dispuşi să meargă acasă cu clienţii. 
 
Când localurile au fost închise, mulţi s-au retras, aşteptând să treacă criza, alţii au ieşit pe străzi să lucreze.
 
Interdicţia de circulaţie a persoanelor este în vigoare în Thailanda între orele 22.00 şi 04.00. Guvernul a spus că este gata să o impună pentru 24 de ore, dacă este necesar pentru a controla răspândirea coronavirusului.
 
La nivel global, de la depistarea coronavirusului în China, la finalul anului trecut, au fost raportate aproximativ 1,2 milioane de cazuri de infectare şi peste 64.000 de decese. Din totalul celor afectaţi de Covid-19, mai mult de 244.000 de oameni au fost vindecaţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: