FOTO Chinezii şi ruşii au dezvăluit macheta unui avion de pasageri care va concura cu Airbus şi Boeing

FOTO Chinezii şi ruşii au dezvăluit macheta unui avion de pasageri care va concura cu Airbus şi Boeing

Avionul comercial CR-929 FOTO EPA-EFE

Chinezii şi ruşii dezvoltă împreună un avion de pasageri care ar putea rivaliza cu Airbus şi Boeing. Macheta acestui aparat de zbor cu fuzelaj larg, numit CR-929, a fost prezentată la Salonul Aviatic Internaţional de la Zhuhai.

Ştiri pe aceeaşi temă

Compania Aeronautică Unificată (OAK) rusă şi Aircraft Corporation of China (COMAC) au venit la Salonul Aviatic Internaţional de la Zhuhai, care s-a deschis marţi şi va dura până duminică, cu macheta la scară 1:1 a viitorului avion de pasageri CR-929, relatează Sputnik News.

Acest aparat de zbor va avea o lungime de 22 de metri, o lăţime de 5,9 metri şi o înălţime de 6,5 metri. Va putea transporta până la 280 de pasgeri, fiind văzut a fi un rival pentru avioanele din aceeaşi gamă produse de Airbus şi Boeing.

Potrivit preşedintelui OAK, Iurii Slusar, piaţa chineză va avea nevoie de o mie de avioane de acest tip în următorii 20 de ani.

Cabina piloţilor FOTO Sputnik

În prezent, avionul este în etapa de proiectare şi selectare a furnizorilor de echipamente. Această etapă se va încheia la sfârşitul lui 2019, potrivit inginerului-şef al părţii ruse.

Primul avion CR-929 va deveni operaţional între 2025 şi 2027, notează sursa citată.

Cabina pasagerilor FOTO Sputnik

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: