Vloggerul Colo scapă cu amendă penală pentru instigare la violenţă. Ce sumă trebuie să plătească

Vloggerul Colo scapă cu amendă penală pentru instigare la violenţă. Ce sumă trebuie să plătească

Vloggerul Colo s-a ales doar cu o amendă penală pentru instigare la viol

Vloggerul Alexandru Balan, alias „Colo“, acuzat de instigare la viol, a fost condamnat la plata unei amenzi penale de 24.000 de lei după ce a încheiat cu procurorul un acord de recunoaştere. Acordul a fost validat de instanţă, potrivit ziare.com.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cercetat pentru instigare la vilenţă şi agresiuni sexuale după ce a spus, într-un videoclip urmărit de zeci de mii de persoane pe contul său de Youtube, că fetele care se îmbracă sumar ar trebui violate, vloggerul „Colo“ şi-a recunoscut vinovăţia în schimbul unei amenzi penale de 24.000 de lei.
 
Din acordul de recunoaştere a vinovăţiei reiese că Alexandru Bălan şi-a asumat vina pentru instigare la viol, recunoscând că a făcut totul că să atragă cât mai multă lume pe canalul său de YouTube.
 
Judecătorul a explicat motivele pentru care o amendă penală este suficientă. „Circumstanţele şi modul de comitere a faptei dar şi circumstanţele personale ale inculpatului, justifică, însă, aplicarea pedepsei amenzii penale, în cuantumul negociat, soluţia la care s-a ajuns apărând a fi una individualizată proporţional cu gravitatea infracţiunii şi periculozitatea socială pe care o prezintă inculpatul, relevată de lipsa antecedentelor penale, de capacitatea acestuia de înţelegere a consecinţelor faptei săvârşite, de atitudinea avută după săvârşirea faptei, precum şi de conduită să procesuală corectă, de recunoaştere şi de regretare a faptei“, se arată în sentinţa Judecătoriei Sectorului 2, care nu figurează atacată cu apel, notează ziare.com. 
 
„A început să exagereze cu story-time-urile, doar pentru a acapara atenţia publicului“
 
„Inculpatul a precizat că era conştient la momentul în care realiza live-stream-urile că nu era un conţinut adecvat, dar era realizat pentru divertismentul publicului. În anul 2018, din cauza unei politice introduse de YouTube, a fost nevoit să şteargă aproximativ 1800 de videoclipuri şi în jur de 80.000.000 de vizualizări, canalul său de YouTube ajungând foarte jos ca număr de vizualizări, ca număr de oameni prezenţi pe livestream-uri. Astfel, a început să exagereze cu story-time-urile, doar pentru a acapara atenţia publicului. Încerca să adauge mult haz povestirilor sale şi să adauge fapte ce nu s-au întâmplat cu scopul de a atrage lumea şi a o amuza“, se arată în acordul încheiat de Colo cu procurorul.
 
Vloggerul a mai depus mărturie în care a arătat că „în perioada august - septembrie 2019, a realizat un livestream, în care neconstientizând faptul că poate să facă rău vreodată cuiva, a spus că fetele din ziua de azi sunt diferite din perioada când era mai tânăr“.
 
El a mai declarat că prin cuvântul „violate“ „s-a referit la faptul că poţi întreţine relaţii sexuale cu acestea, fără a fi vorba de a le viola în niciun moment“. 
 
„În această perioadă, media de persoane prezente la un live-stream realizat de acesta era de 1000 de persoane. Astfel, exagerând conţinutul povestirilor atrăgea cât mai mult public, scopul său unic fiind de a obţine cât mai mulţi abonaţi (urmăritori) pe canalul de YouTube. Totodată, acest fapt îi aducea urmăritori şi pe reţelele Facebook şi Instagram. Acest live-stream nu a fost niciodată postat pe canalul său de YouTube, ci doar a fost în transmisiune directă pe YouTube şi înregistrat de alte persoane care îl urmăreau“, se mai arată în acordul de recunoaştere a vinovăţiei.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările