Zeci de mii de români cer ştergerea conturilor vloggerului Alexandru Bălan, acuzat de instigare publică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Zeci de mii de români au semnat o petiţie prin care cer ştergerea conturilor vloggerului Alexandru Bălan, cunoscut pe YouTube sub numele „Colo“, care este cercetat în stare de libertate, după ce a fost acuzat de infracţiuni de instigare publică.

O petiţie cu denumirea “Hai sa il scoatem pe Coloab de pe internet” a fost semnată de aproape 47.000 de români.

“Coloab este un influencer român cu mulţi followeri pe platforme diverse ca instagram sau youtube, mulţi dintre ei sunt copii. Misiunea petiţiei este să îi ştergem conturile. Dece? Coloab este un misogin şi un pedofil. Nu sunteţi convinşi? Căutaţi ce a spus despre o fată minoră pe un livestream! https://youtu.be/G7Rwszk9UBY”, este mesajul prin care se cere semnarea acestei petiţii.

Bălan a fost plasat sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile. În toată această perioadă, tânărul nu are voie să publice conţinut pe nicio reţea socială.

„Să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta - postarea în spaţiul online (de ex. YouTube, Instagram, Facebook, Tik Tok) de videoclipuri de tip live streaming, vlog“, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.

Colo este cercetat pentru că ar fi instigat la violenţă împotriva minorelor, inclusiv la violarea acestora, după ce a povestit pe contul său de YouTube o experienţă pe care a avut-o cu o fată de 16 ani.

Verificările au început după ce tânărul a afirmat, într-un videoclip postat pe YouTube, că unele adolescente merită „să le dai cu palmele, să le ţii cu capul de pereţi, să le pui piciorul pe faţă”.

Ulterior, Alexandru Bălan a prezentat scuze şi a spus că regretă situaţia creată: „Tot acest clip este extras dintr-un live de divertisment pe care l-am făcut acum câţiva ani. A fost o glumă extraordinar de proastă. Îmi cer scuze în mod oficial pentru că clipul meu a deranjat. Nu reprezintă în niciun caz nici valorile mele morale, nici felul meu de gândire”, a spus vloggerul urmărit de peste 850.000 de persoane.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite