Finala Vocea României: Cristina Bălan, fostă membră Impact, este marea câştigătoare

Finala Vocea României: Cristina Bălan, fostă membră Impact, este marea câştigătoare

Cristina Bălan este Vocea României FOTO Pro TV

Finala Vocea României: Cristina Bălan, fostă membră a trupei Impact şi concurenta lui Tudor Chirilă, este Vocea României, titlu obţinut datorită voturilor telespectatorilor, pe care i-a convins cu cele trei momente din finală că merită râvnitul trofeu şi premiul în valoare de 100.000 de euro.

Finala Vocea României: Cristina Bălan, contestată şi apreciată

Contestată şi apreciată deopotrivă, Cristina Bălan a fost desemnată Vocea României prin voturile telespectatorilor, marcând astfel cea de-a doua victorie consecutivă a lui Tudor Chirilă. Locul secund i-a revenit lui Tomi Weissbuch, din echipa lui Marius Moga, în timp ce elevii lui Smiley, Tobi Ibitoye şi Michel Kotcha, au fost pe locurile trei, respectiv patru. 

După o pauză de trei ani, Cristina Bălan a luat prin surprindere juriul de la „Vocea României“, dar şi telespectatorii. La audiţiile pe nevăzute, din spatele cortinei, Cristina a interpretat piesa „Down On My Knees“ şi chiar dacă toţi cei patru membri ai juriului şi-au dorit-o în echipă, artista l-a ales drept antrenor pe Tudor Chirilă. Ulterior, acesta a salvat-o de două ori pe Cristina, în a doua gală live, când a mizat pe piesa Laurei Stoica, „Un actor grăbit“, şi în ediţia în care s-au ales semifinaliştii, când a cântat „Squander“. În finala Vocea României, Cristina a ajuns datorită votului publicului, după ce a interpretat un fragment din musicalul „Jesus Christ Superstar“.

Nu puţine au fost însă vocile care au contestat participarea Cristinei în show-ul de la Pro TV, fiind de părere că aceasta este deja consacrată şi „fură“ astfel şansa unor persoane care nu au niciun fel de experienţă în industria muzicală. Cu toate acestea, iată că Cristina a fost aleasă Vocea României. 


Vocea Romaniei - Finala 2015: Cristina Balan si Corul Regal - Show Must Go On pevocearomaniei.protv.ro

Finala Vocea României: careul de aşi

Finala Vocea României a debutat cu un moment inedit în care Pavel Bartoş a jucat rolul lui Moş Crăciun, oferind cadouri personalizate celor patru membri ai juriului. Astfel, Marius Moga, din postura de proaspăt, a primit un tort în forma îndrăgitului personaj Minnie Mouse, în timp ce Loredana a fost răsfăţată cu patru buchete mari de trandafiri. Cele mai originale cadouri le-au revenit lui Smiley şi lui Tudor Chirilă. Primul a primit un buletin imens, aluzie la cel mai nou single al său, „Pierdut buletin“, datele fiind dintre cele mai amuzante – starea civilă: oarecare (numele unui alt hit semnat de Smiley), sex: simplu (fosta trupă a lui Smiley). Solistul trupei Vama a intrat în posesia cărţii „Teoria Piersicuţei“, o carte în care au fost adunate toate maximele lansate de Chirilă pe parcursul acestui sezon. 

finala vocea romanieiTrupa rock Viţa de Vie a cântat piesa „Praf de stele“ în finala Vocea României FOTO Pro TV

Cristina Bălan, din echipa lui Tudor Chirilă, Tomi Weissbuch, de la Marius Moga, şi Michel Kotcha şi Tobi Ibitoye, ambii antrenaţi de Smiley, au luptat pentru marele trofeu şi pentru premiul în valoare de 100.000 de euro în finala Vocea României.  

Cei patru finalişti de la Vocea României au interpretat în finala Vocea României câte trei melodii: una singuri, una cu antrenorul lor şi încă una împreună cu artişti cunoscuţi. De asemenea, pe scena de la Pro TV au urcat formaţia Fameless, al cărui solist este Tiberiu Albu, câştigătorul sezonului trecut, dar şi celebra trupă rock Viţa de Vie. Chiar dacă Loredana nu a avut un concurent în finala Vocea României, echipa sa a fost reprezentată de patru dintre cele mai bune voci ale sale din acest sezon, care au cântat împreună cu ea.
 
finala vocea romaniei
Trupa Fameless, al cărei solist este câştigătorul ediţiei trecute, a urcat pe scenă în finala Vocea României FOTO Pro TV  

Finala Vocea României: cele mai importante momente

Oficial, finala Vocea României a fost deschisă de Tobi Ibitoye, din echipa lui Smiley, cu un mix al celebrelor piese „Feeling good“, a Ninei Simone, şi „I feel good“, interpretată de James Brown. „Foarte bine asamblat momentul, foarte puternic. Eşti un showman, eşti o voce foarte puternică, nu degeaba te afli în finală, categoric. Mie îmi eşti foarte simpatic. În afara unor desincronizări ritmice, mi s-a părut un moment extraordinar“, a comentat Tudor Chirilă. 

La rândul ei, Loredana a declarat că i-a plăcut „la nebunie“ momentul şi energia lui Tobi, în timp ce Smiley a mărturisit: „Mă bucur că am deschis finala cu un asemenea moment, care a fost ideea lui Tobi. Tobi nu e perfect, nu e cântăreţ, e student la biochimie, dar el în momentul în care cântă nu se mai gândeşte la nimic. Eşti mare, te apreciez foarte mult!“

finala vocea romanieiAndra a făcut un duet cu elevul lui Moga, Tomi Weissbuch FOTO Pro TV

Tomi Weissbuch, reprezentantul lui Marius Moga în finala Vocea României, a cântat, alături de Andra, melodia „România“, a lui Adrian Daminescu. 

Tudor Chirilă a ales pentru duetul cu eleva sa, Cristina Bălan, o piesă din repertoriul propriu, „Vama Veche“, de la Vama Veche. 

Michel Kotcha, antrenat de Smiley, a ales o melodie din repertoriul regretatului Elvis Presley, „Unchained Melody“. „Ţi-a ieşit foarte frumos, ai o voce specială şi a fost un moment foarte frumos“, l-a lăudat Chirilă. Pe de altă parte, Smiley le-a mulţumit românilor că i-au dat şansa lui Michel să ajungă în finala Vocea României. „De când i-am cunoscut pe Michel şi pe Tobi, mă bucur mai tare, trăiesc mai intens şi îmi place şi mai mult muzica“, a adăugat Smiley. 

finala vocea romaniei
Tobi Ibitoye a cântat alături de Alina Eremia FOTO Pro TV 

Pentru duetul cu o vedetă, Smiley a ales ca Tobi Ibitoye să cânte cu Alina Eremia piesa „Jealous“, a lui Labrinth.
 
 
De asemenea, Marius Moga a cântat alături de concurentul său, Tomi Weissbuch, „Wonderwall“.
„Mi-a plăcut, te-ai concentrat, ai fost mult mai stabil decât în alte dăţi“, a spus Loredana. „O piesă care ţi s-a potrivit foarte bine, mi-a plăcut şi intervenţia lui Moga de la sfârşit, care a fost ca un tată“, a comentat şi Smiley, în timp ce Moga a punctat că Tomi are carismă, talent şi munceşte foarte mult. 
 
Pentru interpretarea solo, Cristina Bălan a ales „This Is My Life“, de la Shirley Bassey. „Te cunosc de foarte mult timp şi mă bucur foarte tare că abia acum te cunosc şi mă bucur că am ocazia să te cunosc cu adevărat. Eşti o femeie şi un artist senzaţional“, i-a transmis Smiley. 
 
„Ai o voce ultimul răgnet. Îmi place foarte mult că Tudor ştie să trăiască momentul în acelaşi timp cu tine şi asa îţi dă putere“, a declarat şi Moga. „Felicitări, de departe această piesă ţi s-a potrivit cel mai bine. Apariţia şi toată încărcătura pe care ai transmis-o m-au impresionat şi nu doar pe mine“, i-a spus şi Loredana. 
 
În schimb, Chirilă nu a reuşit să-şi stăpânească lacrimile, emoţionat de interepretarea concurentei lui: „Mie nu-mi place televiziune. Ştiu că sună ipocrit, eu nu m-am uitat la Vocea României nici înainte să fiu în juriu, nici după, dar cred că are un avantaj extraordinar: eşti în prim plan şi atunci nu poţi minţi şi sunt absolut convins că între versurile pe care le-ai cântat în seara asta, piesa nu s-a întrerupt...“, a spus Chirilă cu lacrimi în ochi.
 
    
Michel Kotcha a cântat alături de Dan Bittman piesa „Şi îngerii au demonii lor“. Pentru momentul de echipă, Smiley a ales să cânte cu Michel Kotcha şi Tobi Ibitoye melodia „Acasă“.
 
finala vocea romaniei
Michel Kotcha şi Dan Bittman au interpretat hit-ul artistului „Şi îngerii au demonii lor“ FOTO Pro TV 

Tomi Weissbuch a cântat balada „Fix You“, a formaţiei Coldplay, reuşind să impresioneze juriu. 
„Ce am apreciat eu la tine pe parcursul întregii ediţii sunt determinarea, curajul tău şi faptul că nu te laşi doborât de nicio piesă, fiecare piesă e o provocare pentru tine. Eu la vârsta ta nu eram atât de extroverit, când aveam 18 ani am cântat cu Loredana şi eram foarte emoţionat. Îţi urez să rămâi aşa, să nu te laşi alterat de nimic şi să-ţi continui drumul“, l-a sfătuit Smiley. 
 
 
„Tu ai ceva ce mulţi dintre noi nu mai avem şi ceva ce îţi doresc să foloseşti mai bine decât am făcut-o noi, tinereţea“, i-a spus şi Chirilă. „Cel mai mare pariu a fost pariul tău cu tine. Şi ai fost pariul oamenilor din ţara asta care cred că noua generaţie vine puternic din urmă şi poate schimba ceva, ei sunt oamenii care te-au votat“, a comentat şi antrenorul lui Tomi, Moga.
 
Cristina Bălan a fost acompaniată de Corul Regal pentru piesa „Show Must Go On.“ 

finala vocea romaniei
Cristina Bălan, câştigătoarea Vocea României, a fost acompaniată de Corul Regal FOTO Pro TV
 
Cei care doresc să-şi demonstreze calităţile vocale şi să impresioneze antrenorii se pot înscrie pentru cel de-al şaselea sezon Vocea României pe site-ul vocearomaniei.protv.ro, iar mai apoi să-şi demonstreze talentul în cadrul preselecţiilor desfăşurate în mai multe oraşe din România.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: