Tudor Chirilă, text dureros de Centenar: „Suntem o ţară săracă, guvernată de două valori - corupţia şi incompetenţa“. El va participa la protestul de pe 1 Decembrie

Tudor Chirilă, text dureros de Centenar: „Suntem o ţară săracă, guvernată de două valori - corupţia şi incompetenţa“. El va participa la protestul de pe 1 Decembrie

Tudor Chirilă FOTO Petru Ivu

Actorul şi cântăreţul Tudor Chirilă (44 de ani) face o radiografie dură a României în anul Centenarului, criticându-l pe liderul PSD Liviu Dragnea, şi subliniază că toate problemele ţării fac din 1 Decembrie o Zi Naţională tristă. Artistul anunţă şi că va fi prezent în Piaţa Victoriei şi expune motivele pentru care a ales să facă acest lucru.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tudor Chirilă, cunoscut pentru luările de poziţii dure la adresa clasei politice, este de părere că la 100 de ani de la Marea Unire, România are un lider de partid preocupat de doar două lucruri, niciunul neavând legătură cu binele ţării.

„Să pună stăpânire pe ţară împreună cu o gaşcă de baroni locali, membri de partid, grupări interlope şi tot felul de sateliţi imorali care contribuie la implemetarea strategiei stăpânului. Să dea cât mai urgent o ordonanţă de amnistie şi graţiere care să-l ajute să scape de puşcărie pe el şi gaşca lui de penali (fie baroni, fie parlamentari)“, scrie Chirilă pe Facebook făcând referire la Liviu Dragnea.

Artistul îi critică şi pe ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, despre care consideră că „a pus pe butuci învăţământul din România“, şi pe ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, atacându-l pentru declaraţiile controversate făcute recent potrivit cărora se gândeşte la un proiect prin care să limiteze dreptul românilor de a lucra în străinătate la cinci ani.

„Avem un ministru al Educaţiei care a pus pe butuci educaţia din România şi care a compromis aproape în totalitate sau a aruncat în derizoriu ideea de excelenţă universitară contribuind de-a lungul timpului la fabricile de diplome şi doctorate, dar care s-a făcut remarcat printr-o totală lipsă de viziune asupra vreunei strategii de educaţie. Avem un ministru de Finanţe căruia i-ar plăcea să se joace de-a dictatura cu dreptul de muncă al cetăţenilor români în străinătate şi pe care-l doare fix în cot de valorile europene la care România a aderat în 2007 şi a căror implementare şi-a asumat-o“, notează solistul Vama.

Tudor Chirilă continuă prin a enumera problemele cu care se confruntă România: lipsa condiţiilor din spitale, lipsa autostrăzilor, exodul tinerilor, şi asaltul Puterii asupra justiţiei. El o cataloghează pe Viorica Dăncilă drept „cel mai incompetent prim-ministru din istoria ultimilor zeci de ani“, iar pe Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, o asociază cu incompetenţa.

„Avem bacterii în spitalele pe care nu le avem, avem un exod al forţei de muncă, facem 500 de kilometri în 20 de ore cu trenul. Nu avem autostrăzi, deşi avem fonduri nerambursabile să le facem. Avem cel mai incompetent prim-ministru din istoria ultimilor zeci de ani. Stăm bine la incompetenţă şi cu primăria Bucureştiului condusă de o femeie fără legătură cu funcţia pe care din păcate bucureştenii i-au dat-o prin absenţa la vot. Suntem o ţară săracă, populaţia îmbătrâneşte, iar tinerii părăsesc ţara. Asediul la legile justiţiei şi modificarea codurilor penale de o manieră care să consfinţească domnia jafului nu se va opri, deşi mai multe instituţii europene au atras atenţia că România riscă să o ia pe drumul greşit al acceselor totalitare. Se pare că uităm repede noi românii“.

La 100 de ani de România, Tudor Chirilă consideră că proiectul de ţară e guvernat de două „mari valori“: corupţia şi incompetenţa. Artistul anunţă în final că va participa la mitingul anunţat pe data de 1 Decembrie în Piaţa Victoriei pentru a sărbători „speranţa că România va fi cândva o ţară condusă de oameni buni, normali, pricepuţi şi patrioţi“.

„Pe scurt, la 100 de ani de România, proiectul nostru de ţară e guvernat de două mari valori: Corupţia şi Incompetenţa. Aceste valori vor trasa direcţiile de viaţă ale copiiilor noştri. Atât de simplu. La 100 de ani de România recunosc că nu trăiesc în ţara pe care mi-o doresc. Şi, la fel ca mine, gândesc şi alte zeci sau sute de mii de români. Anul ăsta 1 Decembrie este trist. Din toate motivele enumerate mai sus. Şi dacă este să sărbătoresc ceva de 1 Decembrie, nu am să sărbătoresc trecutul «glorios» care ni se vinde ieftin şi ipocrit în fiecare an. Am să sărbătoresc speranţa că România va fi cândva o ţară condusă de oameni buni, normali, pricepuţi şi patrioţi. Pentru această Românie am să mă duc eu în Piaţa Victoriei de 1 decembrie. Asta va fi sărbătoarea mea“, conchide Tudor Chirilă. 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările