A fost inventat Robotul Păianjen. Cum funcţionează şi care este rolul său

A fost inventat Robotul Păianjen. Cum funcţionează şi care este rolul său

Robotul este extrem de util pentru localizarea victimelor calamităţilor naturale. FOTO: phys.org.

Studenţii de la o facultate din Mexic au inventat un robot care arată ca un păianjen, acesta putând fi folosit pentru a localiza persoanele prinse sub dărâmături în cazul unor calamităţi naturale. Robotul poate fi controlat prin Android şi are senzori de sunet, temperatură şi distanţă.

Robotul-Păianjen a fost dezvoltat de studenţii de la Institutul Politehnic Naţional din Mexico City cu scopul de a ajuta la salvarea persoanelor prinse sub dărâmături în cazul unor calamităţi, cum ar fi cutremurele, de altfel dese în Mexic.

Robotul este dotat cu senzori de sunet, temperatură şi de distanţă până la persoana aflată captivă. 

Piesele din care este realizat robotul au fost fabricate din polimer, cu ajutorul unei imprimante 3D, dispozitivul fiind foarte uşor şi rezistent. Acesta funcţionează prin Bluetooth şi este controlat prin sistemul de operare Android. Acesta este construit în aşa fel încât să fie protejat împotriva scurtcircuitelor.

Având în vedere că Mexicul este una dintre cele mai active zone seismice din lume, aici având loc unele dintre cele mai puternice cutremure înregistrate în istorie, un astfel de dispozitiv este mai mult decât necesar, după cum motivează cercetătorii de la facultatea din Mexic.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: