Elevii români au obţinut patru medalii la Olimpiada Internaţională de Informatică

Elevii români au obţinut patru medalii la Olimpiada Internaţională de Informatică

Rareş Buhai, oficial românul cu cele mai bune rezultate la olimpiada de Informatică

Olimpicii români au cucerit patru medalii (o medalie de aur, două de argint şi o medalie de bronz) la a XXVI-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Informatică, organizată în Taipei (Taiwan), în perioada 13-20 iulie. Bistriţeanul Rareş Buhai, elev în clasa a XI-a, şi-a adjudecat medalia de aur şi cea mai bună performanţă românească de până acum la această olimpiadă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Multiplu medaliat internaţional, bistriţeanul Rareş Darius Buhai, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu”, şi-a adăugat în palmares încă o medalie de aur, la fel ca la precedentele două ediţii, potrivit Ministerului Educaţiei. Buhai ocupă astfel locul şase la nivel mondial.

"Copilul de aur al informaticii" învaţă cinci ore pe zi şi vrea să muncească în ţară: „Mi-ar plăcea să rămân în România fiindcă sunt român“

„Aş dori să punctez o reuşită majoră a României la această competiţie: Rareş Buhai a devenit românul cu cele mai bune rezultate din toate timpurile, depăşind performanţa realizată anul trecut de Vlad Gavrilă. În Hall of Fame-ul medaliilor obţinute la Olimpiada Internaţională de Informatică, Rareş este depăşit de doar 5 concurenţi”, a declarat profesorul Adrian Panaete, team leader-ul lotului olimpic român şi coordonatorul Comisiei de pregătire şi selecţie a lotului naţional de informatică pentru seniori. 

De altfel, Vlad Gavrilă, actualmente student la Cambridge, a însoţit echipa României în calitate de deputy leader.

Povestea olimpicului român Vlad Gavrilă, în Adevărul

„Doresc să felicit întreaga echipă, să-i mulţumesc domnului profesor Adrian Panaete (team leader-ul lotului olimpic român) şi să salut performanţa lui Rareş Buhai, care a devenit românul cu cele mai bune rezultate din toate timpurile la această competiţie!”, a scris şi ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, pe pagina sa de Facebook.

Medaliile de argint au fost obţinute de Andrei Heidelbacher, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „C. D. Loga” din Timişoara (laureat cu argint şi anul trecut) şi de Alexandru Velea, elev în clasa a XI-a la Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca. Medalia de bronz a intrat în posesia lui Dan-Mihai Gheorghe, elev în clasa a XII-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

La ediţia 2014 a Olimpiadei Internaţionale de Informatică au participat 303 concurenţi din 86 de state.


Pe aceeaşi temă:

Patru medalii de aur şi una de argint pentru elevii români la Balcaniada de Matematică pentru juniori

Elevii români au cucerit patru medalii, dintre care două de aur, la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale

Ministerul Educaţiei a publicat prima listă a olimpicilor internaţionali din 2014

Ministerul Educaţiei a publicat listele cu olimpicii naţionali. Cine sunt elevii care au luat primele locuri pe ţară

Echipa României a luat cele mai multe premii, 21 în total, la Olimpiada Internaţională de Limba Rusă

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 Subiectele primite de olimpici la matematică

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările