Care sunt cele 7 domenii de acţiune propuse de Klaus Iohannis în proiectul „România Educată” | klaus iohannis

Care sunt cele 7 domenii de acţiune propuse de Klaus Iohannis în proiectul „România Educată”

Cariera didactică, managementul educaţional, reducerea abandonului şcolar, învăţământul profesional şi tehnic, învăţământul superior, educaţia timpurie şi evaluarea elevilor/ studenţilor. Acestea sunt cele şapte mari teme abordate în raportul România Educată care va fi lansat de administraţia prezidenţială pe 5 decembrie la Palatul Cotroceni.

România este primul stat care va coordona implementarea Strategiei Europene de Tineret

România este primul stat care va coordona 
implementarea Strategiei Europene de Tineret

Combaterea sărăciei, crearea de oportunităţi pentru tinerii din mediul rural şi lupta împotriva manipulării şi dezinformării sunt câteva dintre obiectivele pe care Uniunea Europeană îşi propune să le realizeze prin implementarea strategiei. România este primul stat care va coordona implementarea Strategiei Europene de Tineret în perioada în care va deţine Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

Care sunt solicitările studenţilor de la noul ministru al Educaţiei

Care sunt solicitările studenţilor de la noul ministru al Educaţiei

Studenţii îi cer ministrului Educaţiei să pornească masteratul didactic, prin elaborarea planurilor de învăţământ pentru acest ciclu. Totodată, organizaţiile studenţeşti îi solicită Ecaterinei Andronescu să-şi respecte poziţia de acum 3 ani, când şi-a exprimat susţinerea pentru modificarea Legii Educaţiei în vederea asigurării participării studenţilor în procesul de alegere a rectorilor într-o proporţie de minimum 25% din totalul votanţilor.

Revolta unei profesoare dintr-un colegiu bucureştean, după întâlnirea cu „micii Dumnezei” din primării: „Oameni gomoşi doar pentru că ocupă o funcţie“

Revolta unei profesoare dintr-un colegiu bucureştean, după întâlnirea cu „micii Dumnezei” din primării: „Oameni gomoşi doar pentru că ocupă o funcţie“

Silvia Muşatoiu, profesoară la Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai“ din Bucureşti, unul dintre cele mai mari din Capitală - situat în Sectorul 4, arată într-o postare pe Facebook că şcoala unde activează stă la mila primăriei pentru reparaţiile clădirii în care învaţă sute de elevi. Ea îi critică pe „micii Dumnezei” care „cred că funcţiile îi fac mai deştepţi decât au fost vreodată”.

Aleşii ung şcoala cu miere

Aleşii ung şcoala cu miere

Preşcolarii şi elevii din ciclul primar vor primi gratuit, la grădiniţă şi la şcoală, miere polifloră. Cel puţin aşa prevede un proiect de lege adoptat de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz. Legea urmează să fie înaintată pentru promulgare preşedinţiei. Pe de altă parte, reprezentanţii elevilor sunt sceptici în privinţa posibilităţii aplicării măsurii întrucât, în multe judeţe, elevii nici măcar fructe şi legume nu primesc.

Cum este posibil ca un individ precum Tudorel Toader să mai fie încă rectorul celei mai vechi universităţi din ţară? Cum de mai este încă profesor? Ce fel de cursuri poate ţine ca profesor acest individ care alături de Dragnea au făcut probabil cel mai mult rău acestei ţări în ultimii 10 ani? Cum se poate el uita în ochii studenţilor şi să le vorbească de legi, de moralitate, de etică, de dreptate?

luna trecuta · comentarii (9)

Se discută de mult timp despre subiecte tip grilă la examenele de absolvire. Care sunt avantajele, care ar fi dezavantajele? Din perspectiva unei experienţe de 30 ani de profesor în şcoală, şi ca preşedinte de comisii de absolvire, îmi pot exprima o părere avizată. Sunt şi avantaje şi dezavantaje, şi căi de optimizare a acestei soluţii.

luna trecuta · comentarii (9)

Art. 1, alin. 1, din legea de funcţionare a Academiei Române (AR) (L752/2001) ne spune, fără drept de apel, că doar e lege: „Academia Română este cel mai înalt for naţional de consacrare ştiinţifică şi culturală, care reuneşte personalităţi din ţară şi străinătate cu realizări deosebite în ştiinţe, litere, arte şi în alte domenii ale spiritului“.

acum 2 luni · comentarii (8)

În prezent sunt peste 1.600 de infrastructuri de cercetare în România. Lista lor poate fi consultată pe ERRIS. Vă daţi seama ce luptă crâncenă trebuie să existe între acestea pentru a fi declarate „Instalaţie sau Obiectiv Special de Interes Naţional” (IOSIN) şi astfel să fie mufate direct la bugetul MCI şi eventual al fondurilor structurale de la UE. Doar 29 din cele 1.600 au în prezent statut de IOSIN. Lista lor este aici.

acum 2 luni · comentarii (1)

Ieri, 16 octombrie 2018, Comisia Europeană a publicat Monitorul educaţiei şi formării, prilej să ne comparăm sistemele noastre de educaţie şi formare profesională cu cele similare din alte ţări ale UE. Este bine să ne privim în oglinda Comisiei Europene, dacă ne-am lua doar după declaraţiile oficialilor români din educaţie am avea sisteme de educaţie şi formare performante, generate de actualul program de guvernare.

acum 2 luni · comentarii (1)

România are cu ce se mândri în UE! Pe lângă faptul că o vom avea pe distinsa doamnă Viorica Dăncilă în fruntea Consiliului UE din 2019, îl avem în prezent şi pe distinsul domn Dan Nica în funcţia de raportor pentru programul cadru de cercetare al Uniunii, Orizont Europa, cu un buget de peste €100 miliarde.

acum 2 luni · comentarii (1)

Un nou examen şi o nouă abordare a testării în limba engleză destinată şcolarilor şi pre-şcolarilor sunt introduse în portofoliul European Examinations Centre (EECentre.ro). Lansarea oficială se face odată cu susţinerea unei serii de 3 workshop-uri, în Timişoara (11 oct. 2018), Iaşi (12 oct. 2018) şi Bucureşti (13 oct. 2018).

acum 2 luni · comentarii (0)

Dacă garantarea dreptului la educaţie înseamnă accesul fiecărui copil la un profesor calificat, consider că în România dreptul la educaţie trebuie să însemne garantarea accesului unui ministru calificat la un mandat mai lung. Pentru că aşa funcţionăm – avem nevoie de lideri care să ne inspire. Iar pentru educaţie, avem nevoie de cel mai bun dintre noi.

acum 2 luni · comentarii (0)

Una dintre cauzele analfabetismului nostru funcţional, care se apropie periculos de jumătate din totalul elevilor, este inadecvata predare a limbii române, încurajată de un grup de profesori care fac subiectele de examen şi, în acelaşi timp, vând comentarii literare, pe care apoi elevii trebuie să le înveţe pe de rost. De ce nu acţionează nimeni contra lor?

acum 3 luni · comentarii (39)

Până se hotărăsc mai marii din politică care va fi al 4-lea ministru al cercetării în mai puţin de 2 ani ne-am gândit să vă povestim un pic despre cele 2,6 miliarde de lei contractate deja prin Programul Operaţional „Competitivitate” (POC) - Axa prioritară 1 (adică Cercetare) şi miliardele ce vor urma.

acum 3 luni · comentarii (1)

Bună ziua, domnule profesor! Sunt cadru didactic de 25 de ani şi v-am urmărit comunicările. Am câteva întrebări pentru dumneavoastră, dacă nu vă supăraţi şi dacă veţi găsi timp să răspundeţi: 1. În cadrul cărui sistem de învăţământ aţi ajuns absolvent al învăţământului primar, gimnazial, liceal şi universitar?

acum 3 luni · comentarii (0)
Postari Recente