Cel mai bun elev-matematician din lume, pe primul loc la Olimpiada Națională de Matematică, împreună cu alți 5 elevi. „A fost de-a dreptul banală”

0
Publicat:

O performanță excepțională a fost obținută la Olimpiada Națională de Matematică, desfășurată la Târgu Mureș, unde David-Andrei Anghel, cel mai bun elev-matematician din lume, s-a clasat pe primul loc, împreună cu alți cinci elevi din țară.

 David-Andrei Anghel, din nou pe locul I FOTO Facebook
David-Andrei Anghel, din nou pe locul I FOTO Facebook

David-Andrei Anghel, cunoscut pentru medalia de aur obținută anul trecut la Olimpiada Internațională din Japonia, a revenit în forță și anul acesta, clasându-se pe prima poziție la competiția națională, alături de alți cinci colegi care îi împărtășesc pasiunea.

El nu s-a arătat deloc impresionat de dificultatea subiectelor, ba dimpotrivă, le-a catalogat drept „banale”.

Nu vreau să par arogant, dar partea ştiinţifică a fost de-a dreptul banală și olimpiada şi barajul au impus nişte subiecte foarte uşoare, nu prea mi-a plăcut, a spus elevul presei, citat de Agerpres.

Cât de mult se pregătește și planurile sale de viitor

Această performanță vine ca o confirmare a eforturilor sale, subliniind munca, perseverența și pasiunea din spatele rezultatelor. Anghel a recunoscut că se dedică matematicii, lucrând patru-cinci ore pe zi, sub îndrumarea profesorilor Victor Vacariu și Dan Dumitrescu.

Privind în viitor, el își dorește să-și continue studiile la Massachusetts Institute of Technology (MIT) din Statele Unite ale Americii, dar încă nu are a luat o decizie clară cu privire la domeniul pe care îl va studia.

La clasa a XII-a, pe prima treaptă a podiumului Olimpiadei Naționale de Matematică, alături de Anghel, s-au clasat Andrei Giovani Chiriţă (Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti), Robert Gîdea (Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti), Petre Luca Mirea-Bulubaşa (Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Râmnicu Vâlcea), Vlad Titus Spătaru (Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Mara Ioana Zaharia (Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi).

Profesorul Cătălin Gherghe, președintele Comisiei centrale a Olimpiadei Naționale de Matematică, a evidențiat nivelul excepțional al elevilor participanți și importanța pregătirii acestora, subliniind faptul că performanțele lor sunt aproape istorice.

La competiție au participat 380 de elevi din clasele IX-XII din toate județele țării, alături de 42 de profesori însoțitori și 50 de profesori membri ai Comisiei centrale.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite