Zăpada şi vacanţa, bucuriile hotelierilor: 60.000 de turişti, aşteptaţi în staţiunile de munte în această perioadă

0
0
Sub jumătate din numărul de turişti care se distrează la munte se cazează în structurile clasificate, potrivit FPTR    FOTO Adevărul
Sub jumătate din numărul de turişti care se distrează la munte se cazează în structurile clasificate, potrivit FPTR    FOTO Adevărul

Hotelierii se aşteaptă ca un număr de 60.000 de turişti să petreacă la munte acest weekend şi săptămâna viitoare, care coincide şi cu vacanţa de iarnă a elevilor, gradul de ocupare urmând să ajungă până la 70%, unui comunicat al potrivit Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), citat de Mediafax.

„Dacă cei mai mulţi dintre români nu privesc cu entuziasm venirea iernii, pentru deţinătorii de structuri de cazare din zona montană situaţia este mai mult decât îmbucurătoare. Zăpada va duce la creşterea gradului de ocupare în staţiunile montane, de la 15-20% în luna ianuarie până la 60-70% la început de februarie. Condiţiile meteo favorabile, mai ales pentru sporturile de iarnă, vor aduce turişti atât în weekend, cât şi în timpul săptămânii viitoare, care coincide cu vacanţa de iarnă a elevilor“, se arată în comunicat.

Jumătate cu acte, jumătate fără

Capacitatea de cazare în staţiunile montane este de 45.427 locuri clasificate, dar, deoarece se practică şi cazarea în structuri neclasificate, numărul ajunge la 100.000 de locuri la nivelul întregii ţări.

Sejurul mediu în această perioada este de 1,2 nopţi, iar tarifele medii pentru structurile clasificate sunt de 30 lei de persoană/noapte la hotel, vilă şi cabană de o stea, 50 lei de persoană/noapte în structurile de cazare de două stele, 80 lei de persoană/noapte la trei stele, 120 lei de persoană/noapte la patru stele şi 160 lei de persoană/noapte la cinci stele.

FPTR va lansa, în curând, programul „O săptămână la munte“, cu tarife reduse cu până la 50% faţă de cele practicate în această perioadă.

Mai puteţi citi:

Cele mai vizitate ţări din Europa: Cum ţi se par cifrele României?

Mai multi turisti si-au facut vacantele in Europa anul trecut, arata datele publicate de Eurostat, din care reiese ca numarul total al innoptarilor in Uniunea Europeana a crescut la 2,6 milioane (+1,6), iar cel al vizitatorilor straini la 1,18 (4,8%).

Pot comunismul, hedonismul şi vampirismul să ridice Europa de Est?

Site-ul american al televiziunii CNBC a publicat un material în care analizează eficienţa promovării ţărilor est-europene, precum România, Letonia şi Polonia, cu ajutorul unei combinaţii bizare între vampiri, comunism şi hedonism.

Oraşele din România preferate de străini

Ştim că românilor le place să meargă iarna în Austria, iar vara în Grecia. Dar unde le place străinilor să vină în România? Institutul Naţional de Statistică a publicat cifrele care arată oraşul cel mai vizitat de străini, în 2013.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite