Vodafone a încheiat un parteneriat cu Microsoft în domeniul inteligenței artificiale generative

0
Publicat:

Vodafone a anunţat marţi că a încheiat un parteneriat pe zece ani cu Microsoft pentru a aduce inteligenţa artificială generativă (AI) şi serviciile digitale şi de tip cloud la peste 300 de milioane de consumatori şi companii de pe pieţele sale din Europa şi Africa.

foto magazin Vodafone
Vodafone a încheiat un parteneriat cu Microsoft în domeniul IA generative Foto: Shutterstock

Decizia va ajuta Vodafone să ofere platforme digitale avansate pentru mai mult de 300 de milioane de consumatori, companii şi organizaţii din sectorul public folosind AI generativă de la Microsoft, transmit DPA și Reuters.

Operatorul britanic de telefonie va investi 1,5 miliarde de dolari pentru programele AI orientate spre clienţi, dezvoltate cu tehnologiile Azure OpenAI şi Copilot de la Microsoft, şi va înlocui centrele de date în format fizic cu serviciile de tip cloud Azure, mai ieftine şi mai extinse.

În schimb, Microsoft va deveni investitor în platforma IoT (Internet of Things) gestionată de Vodafone când va fi scindată ca afacere independentă, în aprilie 2024, şi va ajuta platforma financiară mobilă a Vodafone din Africa.

Directorul financiar al Vodafone, Luka Mucic, a explicat că poziţia de vârf a Microsoft în domeniul AI va transforma semnificativ serviciile acordate clienţilor de către operatorul britanic de telefonie. 

„Aceasta este partea care îi va prinde cu adevărat pe fiecare dintre clienții noștri”, a declarat el marți, adăugând că un chatbot TOBi susținut de Microsoft AI va oferi răspunsuri mai consistente și mai inteligente la întrebări.

Tehnologia ar ajuta personalul serviciului clienți al Vodafone să îmbunătățească productivitatea și calitatea conversațiilor, a declarat compania, mai degrabă decât să îl înlocuiască cu inteligența artificială.

Directorul comercial al Microsoft, Judson Althoff, a declarat că puterea Vodafone în IoT și serviciile financiare sunt importante din punct de vedere strategic.

Activele IoT sunt esențiale pentru a ne ajuta să răspundem nevoilor de sustenabilitate ale atât de multor clienți ai noștri din sectoare greu de eliminat”, a spus el. 

Microsoft implementează „gemeni digitali” pentru a modela mediile de producție, astfel încât îmbunătățirile proceselor să poată fi testate în cloud.

Stiva IoT a Vodafone ne permite să intrăm în aceste medii, să modelăm mediul, să creăm depozite de date la scară largă și să folosim inteligența artificială pentru a-i ajuta pe clienți să își atingă obiectivele de sustenabilitate”, a spus el.

Platforma de bani mobili M-PESA a Vodafone, care operează în Kenya, Tanzania, Africa de Sud și alte țări africane, a împărtășit aceleași obiective ca și Microsoft în regiune, cum ar fi dezvoltarea alfabetizării digitale.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite