VIDEO Antonescu, momente haioase la întâlnirea cu FMI: "The Finance Minister is the father and mother of..."

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Antonescu (dreapta) şi Georgescu (centru) s-au întâlnit astăzi cu reprezentanţii FMI FOTO: Mediafax
Antonescu (dreapta) şi Georgescu (centru) s-au întâlnit astăzi cu reprezentanţii FMI FOTO: Mediafax

Preşedintele interimar Crin Antonescu a încercat să "spargă gheaţa" la începutul întâlnirii din această dimineaţă cu membrii delegaţiei comune a FMI, a Băncii Mondiale şi a Comisiei Europene. Prezentându-l pe Florin Georgescu, ministrul Finanţelor, Antonescu a spus că acesta este "tatăl şi mama a ...", fără a reuşi să-şi ducă la capăt ideea.

Delegaţia comună a Fondului Monetar Internaţional (FMI), a Comisiei Europene (CE) şi a Băncii Mondiale (BM) se află zilele acestea în România pentru finalizarea celei de-a şasea revizuiri a acordului dintre stat şi instituţiile internaţionale.

"I am sure you knou everything about economical size of this relations with Government. You have the Finance Minister, the father and mother of... (râde). I am acting president, president ad-interim - Sunt convins că ştiţi totul despre dimensiunea economica a relaţiilor cu Guvernul. Îl aveţi aici pe ministrul Finanţelor, tatăl şi mama a... (râde). Eu sunt preşedintele interimar", a început discuţia Antonescu.

"Prima mea afirmaţie este că putem vorbi despre o criză politică, dar această criză politică nu influenţează negocierea cu FMI şi Banca Mondială, pentru că Guvernul are un program politic, are angajamente şi viziune, iar criza politică care sper să se termine la finalul acestei luni nu influenţează, nu afectează această discuţie", a continuat Antonescu

Misiunea trebuia iniţial să înceapă pe 24 iunie, însă a fost amânată din cauza turbulenţelor de pe scena politică.

Olandezul Erik de Vrijer se află la prima sa vizită în calitate de şef al misiunii FMI în România, după ce l-a înlocuit pe americanul Jeffrey Franks, şeful misiunii de evaluare a României în ultimii trei ani.

Misiunea FMI se va încheia pe 13 august.

În prezent, România are în derulare un acord de tip preventiv cu FMI în valoare de 3,6 miliarde euro, completat de o înţelegere similară cu Comisia Europeană pentru foduri disponibile de 1,4 miliarde euro. Totodată, Banca Mondială a aprobat, luna trecută, o linie de credit de 1 miliard de euro pentru statul român.

SURSA VIDEO: rtv.net

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite