Uzina Dacia de la Mioveni şi-a oprit din nou activitatea. Mii de angajaţi au fost trimişi acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Producătorul auto Dacia opreşte din nou producţia la uzina de la Mioveni, timp de 5 zile, începând de joi, din cauza penuriei de componente electronice.

Viorel Ungureanu, liderul  sindicatului Dacia Mioveni, a transmis pentru Aleph News că angajaţii sunt îngrijoraţi de aceste întreruperi, dar programul este stabilit în funcţie de piesele pe care le au la dispoziţie. Potrivit acestuia, aproximativ 11.000 de angajaţi vor sta de joi acasă, informează Mediafax.

„De la începutul anului, activitatea fabricii de la Mioveni a fost oprită de mai multe ori pentru că lipsesc aceste microcipuri. Întreruperile afectează peste jumătate din producţie. Acum, angajaţii uzinei nu vor lucra în zilele de 2, 3, 4, 5 şi 10 septembrie. Asta înseamnă, zilnic, o pierdere de aproximativ 1.400 maşini”, a declarat liderul sindicatului.

„Fiecare zi în care nu există producţie la uzina Dacia înseamnă o pierdere de aproximativ 1.400 de maşini.”, a afirmat Ungureanu.

Ultima dată Dacia a întrerupt producţia în luna iulie, timp de trei zile, tot din cauza lipsei componentelor electronice. Producţia uzinei de la Mioveni a mai fost oprită şi în lunile februarie (de două ori), martie, şi aprilie, pentru câteva zile, din cauza crizei de semiconductori la nivel global.

Şi Uzina celor de la Ford a fost oprită, din cauza lipsei de semiconductori, în perioada 26 februarie – 10 martie. Ford România a revenit din iulie la o producţie de trei schimburi pe zi la uzina de la Craiova, revenind la o cadenţă de 1.000 de maşini pe zi.

În primele şase luni din 2021, Dacia Mioveni şi Ford Craiova au produs 236.663 de maşini, o creştere cu 26% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, marcată de restricţiile anti-COVID-19. În prima jumătate a anului în curs, Dacia a produs 145.515 autoturisme, iar Ford, 91.148 de unităţi.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite